Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

02. 03. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Uspešna akcija čišćenja obala Zapadne Morave

U Čačku je juče uspešno sprovedena akcija čišćenja obala Zapadne Morave, u kojoj su osim grupe građana "Mladi sa Keja" učestvovali i učenici Gimnazije i OŠ "Milica Pavlović".

U akciji je učestvovalo oko 40 mladih sugrađana, koji su nakon dva sata vrednog rada, napunili otpadom više od sedamdeset plastičnih vreća.

 

Prema rečima profesora sociologije i građanskog vaspitanja Vladimira Živanovića, cilj akcije je razvijanje ekološke svesti kod mladih ljudi. Živanović je istakao da na osnovu onoga što su zatekli, Čačani se ne mogu pohvaliti ekološkom svešću, jer postoje mnogi koji ne znaju čemu služe kontejneri.

Cilj akcije je i promocija građanskog aktivizma, jer je veoma važno da mladi shvate da je od njih mnogo toga zavisi. Za neke stvari nam nije potreban novac, već samo dobra volja i malo vremena, dodao je Živanović.

 

U akciji, učenici su očistili obale sa obe strane obale, od brane do starog putničkog mosta. Pored kesa, plastičnih flaša, pikavaca i konzervi, pronašli su i jedan štampač, fotoaparat, punjač, peglu, usisivač, nekoliko špriceva, kablove, palene, veš...

Učenica OŠ „Milica Pavlović“ Anastasija Jojić rekla je da bi stariji trebalo da se ugledaju na mlađe.

 

- Stariji bi trebalo da se ugledaju na nas i da nam pomognu da uredimo grad. Nadam se da će se ljudi kada vide kako mi, mladi čistimo đubre setiti da otpatke ubace u kantu,a ne gde im padne na pamet, iskreno kaže Anastasija.

Akciju su podržali Pekara PONS, Fitnes centar Maximus, STR Aki Kej, Radnja za proizvodnju torti i kolača Karmen, JKP Komunalac i Jedinstveni radnički sidnikat Kompanije Sloboda. 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

28.03.

2014.

somi [neregistrovani] u 19:41

o odrzanju reke ribnice

poceli smo ciscenje reke Ribnice u Kraljevu , i napravili mostic DA BI prelazili reku. Ali imamo problem sto smo prijawljeni i sada nas goni komunalna policija, pa sam hteo da pitam da li mi smemo i dalje da cistimo obalu reke Ribnice????UNAPRED HVALA.....

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza