Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

04. 03. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

IZBORI - Dveri Čačak: Predstavljen "Manifest ženskog pitanja"

U Povereništvu Dveri u Čačku danas je predstavljen deo novog manifesta, koji se bavi ženom, majkom uopšteno ženskim pitanjima.

Osnovni zadatak žene je rađanje i svakoj budućoj majci trebalo bi omogućiti više privilegija, da radi, ali i da rađa i gaji decu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Ženska pitanja u okviru manifesta zasnovana su na temeljima srpske srednjovekovne kulture i tradiciji, gde je žena umna vladarka. Pokret Dveri je za svoj logo uzeo Presvetu Bogorodicu kako bismo pokazali za kakve se vrednosti zalažemo, ali i da je život od najveće vrednosti, a porodica rasadnik života za nas, istakla je Tanja Popović, kandidat za poslanika na listi Pokreta Dveri.

Biljana Rubaković, je istakla da nju mnogo više određuje to što je ličnost, ljudsko biće, žena, supruga, majka, profesor, nego kandidat za poslanika. Rubakovićka je dodala  da je najveći oslonac svake žene porodica.

 

Srpske žene suštinski nikada nisu bile ugrožene i potcenjivane, rekla je Ljiljana Ranković, kandidat za poslanika.  Žena je kroz istoriju posmatrana kao biće koje jedino može da izvrši uzvišeni zadatak, a to je rađanje.

Govoreći o položaju žena, kandidatkinje za poslanika Pokreta Dveri su dodale da se danas forsira podređena uloga žene u društvu. Ona je seks simbol i kao takvu je posmatraju, a „Manifest ženskih pitanja“ bi trebalo da promeni doživljaj o tome šta bi žena trebalo da bude, rečeno je u Povereništvu Dveri.

Nema komentara.

Ostavi komentar