Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

06. 03. 2014. Čačak, Ivanjica

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Uhapšeni poreznici!

Čačanska kriminalistička policija uhapsila je D.J. (1954 ) iz Čačka, službenicu Poreske policije u Čačku i D.N. iz Ivanjice (1972), bivšeg direktora filijale Poreske uprave u Ivanjici, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nakon policijskog hapšenja, osumnjičeni su sprovedeni zameniku Osnovnog javnog tužioca u Čačku, a sudija za prethodni postupak im je odredio pritvor do mesec dana.

Po odobrenju zamenika Osnovnog javnog tužioca u Čačku danas je određena mera zadržavanja D.K. (1959) iz Ivanjice, službeniku filijale Poreske uprave u Ivanjici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i A.Ć (1955) iz Ivanjice, odgovornom licu privrednog društva „Bor promet“ iz Ivanjice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Policija traga za V.Ć. (1977) iz Ivanjice, ovlašćenim licem privrednog društva „Bor promet“, osumnjičenim za krivično delo poreska utaja.

Osumnjičenoj D.J. se na teret stavlja da je iskorišćavajući svoj službeni položaj neovlašćeno pribavila i odgovornim licima preduzeća „Bor promet“ iz Ivanjice dostavila fotokopije 16 ugovora o kupoprodaji montažnih kuća, ukupne vrednosti od oko 326 hiljada evra, koji su bili predmet kontrole poreske policije jer za iste nije plaćen PDV u iznosu od oko 5 miliona dinara.

Osumnjičenom D.N. se na teret stavlja da je omoćugio A.Ć i V.Ć. da iniciraju samoinicijativno oporozivanje, u cilju izbegavanja krivične odgovornosti, iako nisu izvršili istovremeno uplatu prijavljenog poreza i pripadajućih kamata, dok je osumnjičeni D.K. umanjio obračunatu kamatu za iznos od oko 2,5 miliona dinara.

Osumnjičeni A.Ć i V.Ć su, u periodu od 2008. do 2012. godine, sa fizičkim licima zaključili 16 ugovora o prodaji montažnih kuća u vrednosti od oko 326 hiljada evra ne evidentirajući navedenu prodaju i naplatu u knjigovodstvenoj dokumentaciji preduzeća. Na taj način oni su izbegli plaćanje PDV na prihode ostvarene prodajom ovih objekata.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza