Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 03. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Gradsko veće Čačak: Dodeljena sredstva medijima i udruženjima

Na 73.sednici Gradskog veća u Čačku danas su usvojeni izveštaji JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje i JKP „Vodovod“ za 2013.godinu.

U izveštajima oba preduzeća je istaknuto da je vodosnabdevanje građana bilo redovno uprkos dvomesečnim restrikcijama i havariji, koja se dogodila u avgustu u Prijanovićima.

Vodovod je prvi put posle 20 godina ostvario dobit u iznosu od 5,1 milion dinara, ali zahvaljujući tome što je JP Rzav otpisalo dug koji je Vodovod imao prema tom preduzeću.

Direktor JP Rzav, Ljubo Lazović je istakao da je prethodnu godinu obeležila havarija u Prijanovićima, ali je u kratkom roku sve sanirano. Zabrinjava prestanak radova na akumulaciji Svračkovo, jer su rebalansom budžeta sredstva umanjena. U ovoj godini bi trebalo da bude obezbeđeno 200 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije. Lazović je istakao da je to preduzeće u prošloj godini imalo gubitak od 74 miliona dinara.

Lokalnim samoupravama  i resornim preduzećima otpisana su dogovanja u iznosu od 97 miliona dinara. JKP Vodovod u Čačku otpisano je 53 miliona dinara. To je glavni razlog zbog čega je preduzeće u 2013.godini ostavrilo dobit u iznosu od 5,1 milion dinara, rekao je Zoran Pantović, direktor Vodovoda. On dodaje da zabrinjava smanjena prodaja vode, a prihodi na ime osnovnih usluga smanjeni su za 30 miliona dinara.

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i izveštaj JP Gradac, i od planiranih 577,8 miliona, ostvareno je 466,6 miliona dinara. Direktor tog preduzeća, Nebojša Jovanović je rekao da je zadovoljan naplatom i da je plan izvršen u skladu sa punjenjem budžeta.

Članovi Gradskog veća u Čačku, usvojili su danas izveštaj o radu Centra za socijalni rad u 2013.godini. Zoran Belčević, direktor te ustanove je istakao da je u prošloj godini četiri hiljade (4.000) građana ostvarilo novčanu i drugi vid socijalne pomoći. Belčević je dodao da je sve što je planirano i realizovano, kao i da su aktivirani SOS telefon i otvoreno Savetovalište za brak i porodicu.

Na sednici Gradskog veća danas je doneta odluka o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za ovu godinu. Dostavljeno je 27 projekata, a dodeljena su sredstva u iznosu od 4 miliona dinara. Televizija Galaksija je dobila 1,4 milioan dinara, Regioanlan Tv telemark 650 hiljada, Moja TV 100 hilajda, Radio Čačak 400 hiljada, Čačanski glas 450, Ozon press i Glas Zapadne Srbije po 500 hiljada dinara.

Sredstva su danas dodeljena i  Udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa. Na konkurs su dospele 82 prijave, a sredstva su odobrena za 51 program.

Nema komentara.

Ostavi komentar