Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

18. 03. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

SNS - NS Čačak: Personalne promene nakon izbora

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Povereništvu SNS narodni poslanici, koji su na listi „Aleksandar Vučić- budućnost u koju verujemo“ iz Čačka, zahvalili su gradjanima na ukazanom poverenju ističući da je pred njima period velike odgovornosti.

Medju Čačanima koji  će sedeti u republičkom parlamentu, u  okviru koalicije  okupljene oko  Srpske napredne  stranke, su dr Aleksandar Radojević, koji je već  bio u starom sazivu,  i Mirjana Djoković iz SNS, novi poslanik, kao  i Velimir Stanojević  i  Miroslav  Markićević,  predstavnici Nove Srbije, takodje iz starog saziva.

Prema rečima dr Aleksandra Radojevića,  pobeda SNS na vanrednim parlamentarnim izborima je  spektakularna i predstavlja pravu narodnu revoluciju po rezultatima. Da li će biti lokalnih izbora  odlučiće  vrh  stranke i povereništvo u Čačku će tako  i postupiti  bez obzira što za sada  kolalicija u gradu  dobro saradjuje, rekao je dr  Radojević,  i dodao,  da će o kadrovskim promenama tek biti reči.

- Biće personalnih promena zbog odlaska pojedinih funkcionera na druge pozicije, a smenićemo i one koji ne rade dobro, bez obzira na to da li su iz naše ili drugih partija. Mi sa tim nemamo problem, rekao je Radojević.

 

Predstavnici Nove Srbije koji  će ponovo biti u republičkom parlamentu, Velimir Stanojević i Miroslav Markićević, takodje su zadovoljni  rezultatima  na vanrednim parlamentarnim izborima  ističući da im je drago što je i Nova  Srbija deo  te pobedničke koalicije. Stanojević je kazao da nema nikakvih indicija da će vlast u Čačku biti promenjena.

Bilo je priča kako se za našu listu neće glasati iz ovog ili onog razloga i svi sada vidimo i znamo da to nije istina, i rezultati govore da to nije istina. Mi koji smo izabrani kao narodni poslanici moraćemo da ponesemo još veći teret odgovornosti i da kažemo da su građani pre svega glasali za Vučića, za energiju koju je on ispoljio za ovih godinu i po dana, rezultate koji su postignuti.

Moraćemo da imamo što više kontakata sa građanima Čačka i da to ostvarujemo preko poslaničke kancelarije ili na neki drugi način. Biće teško u narednom period, ali branićemo interese grada, zastupati ga najbolje što možemo i raditi na investicijama Srećni smo da će u ovom našem mandatu stići autoput u Čačak. To će biti najvažniji događaj u istoriji za naš grad, koji će promeniti sliku našeg grada i dovesti investitore, što posebno brine mlade, rekao je Markićević.

 

Novo lice iz Čačka  u srpskom parlamentu  biće Mirjana Djoković, pomoćnica  gradonačelnika za  oblast ekonomije i zaštitu životne sredine. Ona je  istakla da su stvoreni  preduslovi  da Čačak ove  godine dobije mnoge investicije. Na prvom mestu je već u petak potpisivanje memoranduma   sa donatorskom kućom iz Švedske  SIDOM , koja će sa  700 hiljada evra  finansirati  izgradnju   transfer  stanice u Prelićima.

Na konferenciji za  medije  novinare su interesovali i odgovori na  mnoga pitanja  ‚‚visoke politike'', kao i da li će  oni  glasati za smanjenje penzija jer to, po rečima SPS-a,  traži MMF. Rečeno je da su to ishitrene izjave,  ali da će poslanici iz Čačka sigurno biti na strani gradjana.

Nema komentara.

Ostavi komentar