Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

25. 03. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

SNS Čačak: Nema povlašćenih!

Član Gradskog veća iz redova SNS, Zvonko Mitrović, zadužen za urbanizam biće zamenjen, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u povereništvu čačanskih naprednjaka.

Stranački organi odlučiće i o sankcijama koje će Mitrović snositi i zbog presude za zaloupotrebu pečata I falsifikovanje dokumenata, rečeno je na konferenciji za novinare.

Mitrović je podoneo zahtev za razrešenje sa  funkcije člana Gradskog veća, zbog sukoba interesa, a što je potvrđeno iz Agencije za borbu protiv korupcije. U čačanskom SNS kažu da je govoto sigurno da će Mitrović biti zamenjen, ali će odluku doneti stranački organi. 

Mišljenje o sukobu interesa člana Gradskog veća za urbanizam,  Zvonka Mitrović, traženo je tri puta u protekle dve godine - dva puta nadležni organi lokalne samouprave, a treći put SNS u Čačku. Kada je dostavljeno mišljenje da je Mitrović u sukobu interesa, SNS u Čačku trebalo je u roku od 15 dana da podnese zahtev za njegovo razrešenje, ali je on sam podneo zahtev na poslednjoj sednici Gradskog veća, uz naznaku da je spreman da vodi I drugi resor. Aleksandar Radojević, poverenik SNS u Čačku je istakao da će I presuda Mitroviću zbog zloupotrebe pečata I falsifikovanje dokumenata uticati na njegovu dalju karijeru.

Nesumnjivo da će presuda Osnovnog suda uticati na njegovu političku i radnu karijeru. O tome je obavešten vrh stranke i o zaključcima ćemo vas obavestiti, dodao je Radojević.

Mirjana Đoković, član povereništva I pomoćnik gradonačelnika Čačka je kazala da je “Studio Bauhaus” u vlasništvu Mitrovića dobio posao na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za projektovanje prihvatilišta za napuštene životnje, ali da ne zna za druge poslove.

Na ponovljem tenderu za izradu projekta azila posao je dobio Studio Bauhaus, dok na izgradnji transfer stanice nije prošao jer nije bio najjeftiniji. Što se tiče drugih službi nemam podatke i to možete saznati u Službi za javne nabavke, kaže pomoćnik gradonačelnika Mirjana Đoković.

 

U Povereništvu naprednjaka nisu mogli da potvrde da li je Mitrović bio nadzorni organ na više gradilišta, projekata koji se finansiraju iz gradskog budžeta. Milijan Milić, član povereništva SNS I član Gradskog veća je istakao da će sigurno zameniti Zvonka Mitrovića, podsetivši da resore članovima Gradskog veća dodeljuje gradonačelnik.

Mi iz SNS-a smo se trudili da unesemo svežu krv u rad lokalne samouprave. Zamenili smo načelnike koje smo mi dobili.   Menjamo direktore javnih preduzeća i vidimo da smo bili u pravu. Nismo birali kandidate koji su govorili da su najbolji. Sve što nije dobro mi ukazujemo, rekao je Minić. 

UVOD U PREKOMPONOVANJE VLASTI U ČAČKU?

Na pitanje novinara o saopštenju Pokreta Dveri da gradonačelnik ima tri stana u centru grada, u SNS su rekli da ne znaju ništa o tome. Oni su dodali da ovo nije uvod u prekomponovanje vlasti u Čačku, ali odgovarajući na pitanje novinara da li će biti novi gradonačelnik, poverenik Aleksandar Radojević je rekao da će o tome razgovarati sa sadašnjim gradonačelnikom Vojislavom Ilićem, pomoćnikom gradonačelnika i predsednikom Skupštine grada.

- Razgovaramo stalno a ako bude novosti na tu temu obavestiću vas, odgovorio je Radojević.

Inače, poverenik SNS-a Aleksandar Radojević na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je dobio i odgovor od Agencije za borbu protiv korupcije da je vlasnik firme Jutro production u sukobu interesa jer koristi budžetska sredstva i da će i on morati u roku od 15 dana da postupi po nalogu Agencije.

Radojević je najavio I skorašnje unutarstranačke izbore.

Nema komentara.

Ostavi komentar