Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

04. 04. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Novi Studentski dom do jeseni

Pomoćnik ministra prosvete Republike Srbije, Slobodan Stupar posetio je danas Čačak.

 

 

Na konferenciji za novinare u studentskoj menzi, Stupar je rekao da novca ima dovoljno za nastavak radova i Studentski dom biće završen do jeseni, dodao je Stupar. 

Ovde pravimo novi dom koji će zadovoljiti potrebe studenata. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne ulaže samo u Čačak. Imamo započeto gradilište u Užicu i Svilajncu, zida se studenstko odmaralište na Paliću, uskoro počinje izgradnja doma učenika u Čačku. To su sve investicije koje treba da podignu ukupni kvalitet studiranja studenata, da bolje i na adekvatniji način stiču svoja znanja, rekao je Stupar.

Vrednost radova iznosi 110 miliona dinara. Projekat opremanja je završen i prvi studenti biće useljeni početkom nove školske godine.

Direktor Studentskog centra Čačak Zoran Radomirović  rekao je da očekuje da će na jesen novo krilo studentskog doma biti na raspolaganju studentima. U zgradi će biti novih 66 soba, odsnosno 128 mesta za studente.

To su sobe sa kupatilima, malom nišom i sobom za smeštaj. U domu će se nalaziti i dve čitaonice, jedna sala za zabavne aktivnosti, soba za vešeraj, teretana. Ukupni broj studenata bi došao do 300 mesta u obe zgrade što je za naše potrebe sasvim zadovoljavajuće, jer se za dom obično prijavljuje od 350 do 400 studenata. Sa ovim kapacitetom mi bi ispunili potrebe studenata, rekao je Radomirović.

Radenko Luković, pomoćnik gradonačelnika Čačka, je izjavio da su obezbeđena i dodatna sredstva za radove na objektu Muzičke škole i škole i sporstke hale u Mrčajevcima. Država će obezbediti oko 70 miliona dinara, dodao je Luković.

Lepa vest je da nas je professor obavestio da će se u relativno kratkom roku nakon izbora Vlade obezbediti 70 miliona dinara za završetak Muzičke škole i školske sale u Mrčajevcima. Objektivno očekujemo da se Muzička škola završi do septembra meseca. Kada je u pitanju izgradnja sportske sale u Gimnaziji pojavili su se problemi oko arheoloških istraživanja. Dobili smo zahtev od Gimnazije da obezbedimo dodatna sredstva kako bi se završila arheološka istraživanja. Na prvoj sledećoj sednici taj zahtev biće odobren. Ove godine nije realno da se krene u izgradnju ali uradićemo projekat, rekao je Luković.

Nema komentara.

Ostavi komentar