Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

08. 04. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Uposlimo Srbiju zajedno

U Čačku je danas započeto sprovodjenje projekta „Uposlimo Srbiju zajedno“ .

On se prvenstveno  odnosi  na organizovanu   proizvodnju poljoprivrednih   proizvoda, preradu i plasman kroz srpski Agro industrijski kombinat koji će  ovih dana  biti osnovan. Prema rečima nadležnih  izrada projekta je počela  2008.godine i u ovom poslu je  učestvovalo  više od 600 poljoprivrednika, preduzetnika, inženjera, tehničara, agronoma  i doktora nauka iz raznih oblasti.  Projekat je podržalo Srpsko- rusko - belorusko društvo Srbije u Čačku.

Organizovanja proizvodnja podrazumeva udruživanje  individualnih poljoprivrednika preko zadruga kao srpska proizvodnja. Poljoprivrednici će morati da rade po novim tehnologijama i metodama zbog će morati da se vrši njihova edukacija, kaže Miodrag   Nikolić, predsednik Pokreta za privredni preporod Srbije i Unije poslodavaca Srbije.

 

Ovaj projekat će omogućiti zapošljavanje nekoliko stotina hiljada radnika otvaranjem fabrika na lokacijama  gde postoje povoljni uslovi  za proizvodnju, odnosno sirovine, kaže Nikolić. On dodaje da će projekat  obezbediti i organizovanu  prodaju.

Predsednik Unije poslodavaca  Miodrag Nikolić vrlo euforično najavljuje realizovanje projekta "Uposlimo Srbiju zajedno". Najavljuje da će zahvaljujući njemu  za oko 3 do 5 godina  nezaposlenost  biti svedena na 10 posto stanovnika.

Srpsko rusko belorusko društvo Srbije podržava realizovanje projekta. Najveći razlog za to je jer će se on  sprovoditi saradnjom Srbije, Rusije i Belorusije, rekao je  Dragan Longvinov predsednik Društva.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza