Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

24. 04. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Povodom nepovoljne hidrološke situacije koja se najavljuje do 28.aprila Gradski štab za vanredne situacije u Čačku, doneo je odluku da se aktivira Stručno operativni tim koji će pratiti stanje na terenu i o tome obaveštavati štab.

Sva javna preduzeća organizovaće  neprekidna dežurstva kako bi u slučajuu potrebe mogla da reaguju . Osim toga i mesne zajednice moraju preduzeti preventivne aktivnosti u cilju zaštite od poplava  . Ovo su  zaključci sa danas održane sednice Gradskog štaba za vanredne situacije  na kojoj je konstatovano da nevreme prethodnih dana nije nanelo veće štete na području grada Čačka.

Prema rečima  načelnice Gradskog štaba za vanredne situacije Bojane Ikodinović zaključci koji su doneti na današnjoj sednici predstavljaju  preventivne mere za odbranu od poplava jer se u naredna četiri dana najavljuju obilne padavine. Objašnjavajući  donete zaključke ona podseća  da je Stručno  operativni tim formiran u martu prošle godine ,a da će sada biti aktiviran.  Jedan od zaključaka odnosi se na mesne zajednice, kaže načelnica Ikodinović.

 

Direktor  JKP Vodovod Zoran Pantović je apelovao na gradjane da površinske vode ne priklljučuju na fekalnu kanalizaciju jer će doći do zapušenja. Pantović naglašava i da brana u Parmencu dobro funkcioniše . Trenutno su podignuti  ustavi ,ali  upozorava da je zabranjen prelazak preko brane .

Za eventuaalno delovanje ukoliko dodje do većih padavina spremno je i JP Gradac , kaže  tehnički direktor Nebojša Jelušić.Ipak , on naglašava da gradjani najbolje mogu sebi samima da pomognu preventivnim odnosom pre nego što se pojavi kiša.

V.d. direktora ZZJZ u Čačku dr Ana Mišović  demantovala je informaciju koja se pojavila u nekim dnevnim štampanim medijima da voda za piće u Čačku nije ispavna.

Doktorka Mišović je rekla da je pojačan nadzor  i komunikacija  sa svim zdravstvenim ustanovama, kao i kontrola javnih  i kolektivnih kuhinja . Ona dodaje da za sada nema informacija o  povećanom obolevanju od crevnih zaraznih bolesti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza