Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

25. 04. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Održan Sajam virtuelnih preduzeća

Na danas održanom 5 . republičkom sajmu virtuelnih preduzeća za najbolji štand proglašen je štand preduzeća Voćna fantazija iz Užica. Najbolju dokumentaciju imalo je preduzeće Kolačko iz Čačka, dok je najbolji reklamni materijal I prezentaciju imala Eko banka iz Čačka.

U kategoriji prodavaca  najbolja je bila Biljana Ristović  iz čačanskog virtuelnog preduzeća Fešn.Na Sajmu  su učestvovali  osim Čačana I učenici iz  Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Užica, Arilja i Požege.

Čačanska  ekonomska škola, koja je bila organizator sajma  predstavila  je 10 virtuelnih preduzeća. Medju njima  je I preduzeće Fešn koje se bavi trgovinom I  proizvodnjom parfema I kozmetičkih proizvoda, a odlične  menadžerske sposobnosti pokazala je  Biljana Ristović, učenica 4.razreda, koja izmedju ostalog kaže da je odmah  spremna  za praktičan rad u preduzeću.

 

Biljanin kolega iz Tehničke škole iz Požege Miloš Drobnjak, učenik trećeg razreda predstavio je  virtuelno preduzeće "Sweet home" koje se bavi prometom konditorskih proizvoda na veliko.

Prvi Sajam  virtuelnih preduzeća  organizovan je 2006.godine u Beogradu, drugi je  bio   2007. U Čačku čiji je domaćin takodje bila  čačanska Ekonomska škola, podsetio je direktor Vladan Nicović. On je istakao da je  organizovanje  Sajma želja  samih učenika  čije je angažovanje  PR škole profesorka Snežana Gostiljac ocenila veoma visoko.

 

Sajam je u ime Ministarstva prosvete  otvorio  načelnik Školske uprave za Moravički okrug, Danilo Beodranski. Lokalna samouprava podržava ovakve manifestacije , a današnja pokazuje da postoji preduzetnički duh medju mladima , rekao je pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Aleksandar Dačić.

Danas je  Ekonomska škola iz Čačka predstavila  i obrazovne profile  za narednu školsku godinu. Na pet smerovo u prvu godinu moći će da se upiše 192 svršena osnovca.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza