Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

09. 05. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Na Spomen parku borbe I pobede u Čačku danas je obeležena 69.godišnjica Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Vence su na Spomen obeležje položili predstavnici Moravičkog upravnog okruga, Grada Čačka, SPS u Čačku i udruženja i organizacija za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.  

 

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, brojni predstavnici udruženja, organizaija I potomaka, položili su vence ispred humke spomen obeležja, gde počivaju tela palih boraca u borbi protiv okupatora. Za slobodu naroda, u periodu od 1941.do 1945.godine, ubijena su 702 rodoljuba, od toga 99 žena. Zaklano je ukupno 209, među njima 61 žena. Mnogi su streljani, tako da ukupan broj palih boraca u Čačku iznosi 4 642, rekao je Dragoljub Vučićević, član boračke organizacije. Vučićević je istakao da se te žrtve nikada ne smeju zaboraviti.

 

Veljko Negovanović, predsednik Skupštine grada Čačka I Gradskog odbora SPS je kazao da su na neki način u ranijem periodu mnogi umanjili značaj srpskih žrtava. Danas ima pomaka, ali ne smemo dozvoliti da promene istoriju, dodao je Negovanović.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar