Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

30. 05. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Mošti Vladike Nikolaja u Čačku

U nedelju 1.juna u čačansku crkvu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće prenete mošti Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog, gde će boraviti do 6.juna.

Mošti počivaju u manastiru Lelić. Svečani doček će biti priređen na gradskom trgu, u 15:30 sati, a mošti će biti izložene danonoćno do petka, 6. juna.

Crkvena opština Čačak poziva sav verujući narod da dođe, dočeka i celiva mošti Svetog Vladike, moleći se njemu na naše molitve Gospod primi, kako bi nas kao narod spasao od svih nesreća koje nas poslednjih godina opominju da se duhovno vratimo na put spasenja.Za vreme boravka moštiju u hramu će sve vreme dežurati sveštenici, čuvajući ih i moleći se za duhovno i telesno zdravlje našeg naroda.

 

Bogosluženje će se vršiti po sledećem rasporedu:8:00 sati – Sveta Liturgija16:00 sati – Molebni kanon20:00 sati – AkatistU utorak, 3. juna u 18 časova biće služena molitva za bezdetne bračne paroveU sredu, 4. juna u 18 sati služiće se Sveta Tajna Jeleosvećenja za sve teško oboleleU četvrtak, 5. juna u 22 sata biće služena molitva za sve koji žele da stupe u Svetu Tajnu brakaU subotu posle Svete Liturgije mošti Svetog vladike Nikolaja biće svečano ispraćene.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza