Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

09. 06. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Misdongarde Betolingar postao pravoslavac!

Fudbaler iz Čada, igrač čačanskog Borca, Misdongarde Betolingar, krstio se u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku.

Odluku da pređe u pravoslavlje je doneo nakon katastrofalnih poplava koje su se dogodile u Srbiji. Na krštenju Misdongarde je dobio ime Đorđe.

Fudbaler afričke države Čad, Misdongarde Betolingar, već duže vreme živi u Srbiji. Ima 28 godina i ovde je roođen njegov sin. Odluku da pređe u pravoslavlje je sam doneo i niko nije uticao na njegovu odluku. Presudne su bile poplave, rekao je Misdongarde, na slabom srpskom jeziku.

 

Moj sin Brondon je rođen u Čačku i ja volim Srbiju. Ja sam pola Srbin, pola državljanin Čada, rekao je Đorđe.

Kum na krštenju je bio mr Hadži Goran Milovanović, sportski agent. On je kazao da je za njega ovo velika čast i najveći transfer koji je ostvario kao agent.

 

Mnogo sam se obradovao njegovom pozivu da mu budem kum na krštenju, naročito zato što on smatra da je deo ovog naroda, rekao je Hadži Milovanović.

 

Misdongarde Betolingar, od juče crni Đorđe, najplaćeniji je igrač reprezentacije Čad. Na ovom području do sada je igrao u Crvenoj Zvezdi, Podgorici, Metalcu, Mladosti, a sada u čačanskom Borcu. Ime Đorđe je predložio sveštenik Drago Ljubičić. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza