Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

19. 06. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Pokret Dveri u Čačku traži preispitivanje diploma političara

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Čačku, Boško Obradović, član Starešinstva Pokreta Dveri i šef odborničke grupe Dveri u skupštini grada Čačka, zatražio je da se preispitaju sve diplome vodećih političara na vlasti.

Dveri traže da se oformi nezavisna komisija na državnom nivou sastavljena od najboljih univerzitetskih profesora u Srbiji i inostranstvu, koja bi preispitala fakultetske diplome, diplomske, magistarske i doktorske radove najviših državnih funkcionera. Ova komisija bi trebalo da preispita diplomu predsednika države Tomislava Nikolića, doktorat ministra policije Nebojše Stefanovića i ministra prosvete Srđana Verbića, magistarski rad ministra za vanredne situacije Velimira Ilića i magistarski rad njegovog rođenog brata i gradonačelnika Čačka Vojislava Ilića, kao i diplome, diplomske, magistarske i doktorske radove drugih najistaknutijih ministara, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predsednika opština, članova gradskih i opštinskih veća. 

Svi oni koji imaju kupljene diplome ili su njihovi diplomski, magistarski i doktorski radovi plagijati, moraju – kao svuda u svetu – podneti ostavke na visoke državne položaje. Ovo je prvorazredno političko, moralno i obrazovno pitanje koje predstavlja kancer u srpskom društvu i bez čijeg rešavanja ne možemo biti sigurni da Srbiju ne vode kupljene diplome. Ako do ovoga ne dođe mladi i obrazovani ljudi neće videti perspektivu života i rada u Srbiji, jer na sve najviše državne funkcije neprestano dolaze partijski vojnici sa kupljenim diplomama, kako na privatnim tako i na državnim univerzitetima.

Mentori i prodavci diploma, poput onih iz afere „Indeks”, još uvek izbegavaju odgovornost i zakonsku kaznu, nastavljajući da trguju uticajem preko svojih partijskih diplomaca. Boško Obradović je ovaj predlog Dveri ocenio krajnje poštenim, jer oni koji su kupili diplome i postdiplomske radove ne mogu ostati na državnim položajima, dok svi oni koji se u medijima pominju kao takvi dobijaju priliku da speru ljagu sa svoga imena. Zato Pokret Dveri očekuje i da svi pomenuti podrže rad jedne ovakve nezavisne komisije. Obradović je pozvao sve vladajuće i opozicione političke stranke u Srbiji, kao i najviše državne funkcionere, da se javno izjasne o ovom predlogu Dveri i tako pokažu da li imaju ili nemaju šta da kriju u svojim redovima. 

Nema komentara.

Ostavi komentar