Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

24. 06. 2014. Čačak

Izvor: Agencije

Čačak: Odloženo uklanjanje kioska

Zbog odluke većnika grada Čačka o uklanjanju kioska sa pojedinih lokacija, vlasnici ovih objekata protestovali su jutros ispred zgrade Skupštine grada i tražili sastanak sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem zahtevajući da se ona promeni.

Uslove za postavljanje privremenih objekata doneli su većnici grada Čačka na predlog JP Gradac."Budući da su vlasnici kioska time nezadovoljni danas smo se dogovorili da ne sprovodimo do daljeg odluku o uklanjanju objekata, a u cilju iznalaženja najboljeg rešenja za obe strane", rekao je gradonačelnik Ilić.

Direktor JP "Gradac" Nebojša Jovanović koji je, takođe, prisustvovao sastanku kazao je da je sa vlasnicima lokala dogovoreno da se za sada stane sa uklanjanjem objekata dok se ne raspiše konkurs za predviđene lokacije. "Takođe smo definisali da se objekti mogu koristiti isključivo prema nameni i ne mogu se izdavati u podzakup", istakao je Jovanović.

Inače, ovom odlukom, koja je doneta početkom juna, predviđeno je da se kiosci u Čačku postave na 12 lokacija sa 21 objektom. Kako je ranije izjavio načelnik Grdske uprave za urbanizam Miloš Milosavljević, predviđeno je da se objekti sukcesivno uklanjaju, kao i da će u taj postupak morati da se uključi i Gradska uprava za inspekcijski nadzor.

Takođe su propisani uslovi konkursa prilikom dodele odgovarajucih lokacija, zakup će se davati na pet godina, ali će se konkurisati na mesečnom nivou i biće neophodno obezbediti depozit od 1000 evra kao garanciju za samo konkurisanje, kazao je Milosavljević.

Ovom odlukom precizirani su i tipovi objekata, a vlasnici kioska će imati vreme da usklade postojeće sa traženim tipom pod uslovom da pobede na licitaciji. U slučaju da zakupac ne plati dve dospele zakupnine ugovor se automatski smatra raskinutim, a zakupac je u obavezi da ukloni objekat sa te lokacije u roku od 10 dana od dobijanja naloga od JP "Gradac", precizirao je on.

Nema komentara.

Ostavi komentar