Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

26. 06. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Protest taksista

Predstavnici taksi udruženja u Čačku protestovali su juče zbog toga što još uvek nadležni u lokalnoj samoupravi nisu odredili cenu taksi prevoza.

Najavljena cena od 35- 40 dinara nije ekonomska , kaže Miloš Radulović , jedan od osnivača  Ča taksija.Ukoliko se cena uskoro ne donese taksisti kažu da će u ponedeljak  započeti štrajk. Medjutim dogovor je postignut  kaže Vladimir Grujović, načelnik GU za LER. Prema  njegovim  rečima  sledeće sedmice biće  doneta  uredba koja  će odrediti najnižu cenu   za sva udruženja taksista. Ovaj dokument  treba  da eliminiše biranje i spreči rad na crno , kaže  Grujović.

Taksista  Miloš Radulović kaže  da su još u decembru prošle godine predstavnici udruženja taksista   dostavili lokalnoj samoupravi  svoje  predloge . Oni su tražili da start bude 50 dinara, isto toliko i kilometar , a sat čekanja 500 dinara. Taksisti su nezadovoljni  jer ni na današnjoj sednici Skupštine grada  taksi prevoz nije na dnevnom redu, kaže Radulović i dodaje da gradska odluka o taksi prevozu  predvidja  mnoge  nove uslove koji štete vozačima taksija.

 

U gradu postoji  17 taksi udruženja  koja su registrovana .Na protestu je danas bilo oko 90 odsto. Registrovana udruženja  broje oko 460 vozila . Medjutim mnogi rade na crno , kaže Radulović.

Načelnik GU za LER Vladimir Grujović kaže da je do nastale situacije došlo  zbog toga što su se  pojavile mnoge dezinformacije.Reč je o najnižoj ceni , a udrženja taksista  predstavljaju posebnu pravnu  formu , imaju drugačiju strukturu troškova , a  to pravi velike razlike na tržištu, kaže  Grujović.

Danas je postignut dogovor izmedju taksista i lokalne samouprave. Zbog toga taksisti neće stupiti u generalni  štrajk   iduće sedmice , kako su ranije  danas  najavili. Da li će se ovoj populaciji izaći u susret, od čijeg rada, kako je rečeno,  u Čačku živi oko 2000 članova  domaćinstava ostaje da se vidi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza