Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 07. 2014. Čačak

Izvor: RTS

Petnaestogodišnji junak iz Čačka

Ognjen Perovanović iz Čačka izvukao je iz Zapadne Morave osamnaestogodišnjeg Damira Canovića i njegovog oca Mirsada, koji su počeli da se dave.

Mladi Ognjen Perovanović kaže da je sinoć, dok je šetao gradskom plažom, čuo da neko doziva pomoć, a nakon toga je video uplašenu ženu kako viče i gleda u vodu.

"Kada sam se približio ugledao sam u vodi dečka čije je telo vir čas gutao pa izbacivao na površinu, i delovalo je da je bez svesti", rekao je Ognjen.

U međuvremenu se pojavio i otac tog mladića, koji je bez razmišljanja skočio u ledenu Moravu da spase sina, ali reka je povukla i njega, pa je i on počeo da se davi, ispričao je Ognjen.

"Odmah sam skočio u vodu jer poznajem 'jezičke' Morave. Pokušao sam prvo da im pružim granu da se uhvate, ali bila je kratka, pa sam ušao u vir", kaže Ognjen.

 

Uhvatio je, kaže, mladića za kosu, a njegovog oca za majicu i uspeo da ih odvuče do tri metra od obale. U međuvremenu je jedan momak skočio da mu pomogne, a Ognjen navodi da bi se možda udavili da taj momak nije naišao.

Ognjenova majka Sanja Perovanović ističe da je ponosna na to što je uradio njen sin, koji je spasao dva života, i dodaje da nije iznenađena jer je Ognjen kajakaš i dobar plivač.

"Sinoć me je pozvao telefonom i rekao da se ne oseća dobro, što je očigledno bila posledica stresa. Mislila sam da se povredio na treningu ili da je to posledica nekog nesrećnog slučaja. Potom su mi javili da je on dobro, ali da je potresen, i da je spasao jednog momka od davljenja", rekla je Ognjenova majka.

Nema komentara.

Ostavi komentar