Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 07. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Obeležen Svetski dan populacije

Zavod za javno zdravlje u Čačku, obeležio je danas u vrtiću „Čarobni svet“ Svetski dan populacije.

Moravički okrug beleži negativan prirodni priraštaj i cilj današnje akcije jeste da podstakne društvenu zajednicu na rađanje dece, istakli su organizatori.

Prigodnim programom koji su pripremila deca vrtića „Čarobni svet“ danas je obeležen Svetski dan populacije. U ovom vrtiću ima upisano oko 50 mališana, koji svakodnevno stiču znanja o tome koliko je važno imati više braće i sestara, kazala je Tanja Stevović,  iz vrtića „Čarobni svet“.

 

Partner u realizaciji današnje akcije jeste i Patronažna služba čačanske bolnice. Živka Milovanović, glavna sestra patronažne službe je istakla da  na godišnjem nivou posete oko 900 trudnica, porodilja i beba, a dnevno to iznosi oko šest žena.

Prema popisu iz 2011.godine  u Moravičkom okrugu je zabeležen negativan prirodni priraštaj koji je iznosio minus 5,8 promila. U Lučanima je zabeleženo minus 11, 3 promila. Situacije se u 2012.godinu poboljšala iako je prirodni priraštaj i dalje negativan i iznosi minus 4,3 promila, istakla je dr Ljilja Piščević Mojićević iz Zavoda za javno zdravlje u Čačku.

 

Organizator današnje akcije je Zavod za javno zdravlje, u saradnji sa vrtićem Čarobni svet i Patronažnom službom. U programu su učestvovali i mališani vrtića Poletarac.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza