Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 07. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Poljoprivrednici potpisali ugovore o dodeli subvencija

Danas je 115 poljoprivrednika sa čačanskog područja potpisalo ugovore za dobijanje podsticajnih sredstva iz gradskog budžeta koja će uložiti u poljoprivredu.

Reč je o  subvencionisanim, bespovratnim  sredstvima u visini  od oko 50 odsto  od ukupne investicije  u koju će se uložiti novac.  Za ovu namenu  izdvojeno je 18 miliona dinara od  opredeljenih 22 miliona i 600 hiljada dinara. Preostala  sredstva biće raspodeljena u septembru.

Za  dobijanje podsticajnih sredstava iz gradskog budžeta konkurisalo je  175  poljoprivrednika . Uslove je ispunilo  njih 115.  Dobijena sredstva mogu  biti uložena za mehanizaciju, u stočarstvo, opremu za navodnjavanje, povrtarstvo, voćarstvo , pčelarstvo i  za mini hladnjače. Među poljoprivredniciam  kaji su dobili sredtsva su  i Zoran Borišić iz Trbušana, koji  se bavi  povrtarstvom  i  Ivan Jovanović iz Atenice.

 

Prema rečima predsednjika  Komisije za dodelu podsticajnih sredstava Tihomira Djurovića subvencije su se kretale  u rasponu od  20 hiljada dinara do 4000 evra. On dodaje da su novac mogli da dobiju samo oni  poljoprivredni proizvodjači koji su ispunili sve uslove.

Poljoprivrednike koji su  dobili sredstva pozdravio je gradonačelnik Čačka  Vojislav Ilić koji je podsetio da se iz  gradskog  budžeta  podsticajna sredstva za poljoprivredu izdvajaju od 2003.godine

 

Ovim konkursom   nisu utrošena sva podsticajan sredstva . Ostalo je  nerasporedjeno oko 4 iliona dinara , kaže predsednik Komisije i najavljuje  raspisivanje  novog konkursa u septembru. Osim preostalih sredstava iz gradskog  budžetza   biće  opredeljen i dodatni novac , kažu nadležni. Tada će za   subvencije moći da konkurišu i poljoprivrednici koji su u 2012.godini  dobili sredstva za  pšenicu , a koji nisu na ovom konkursu  mogli da učestvuju.

Nema komentara.

Ostavi komentar