Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 08. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Aleksej Komov u Čačku: Rusija je Velika Srbija

U prepunom dvorištu KUD „Abraševićˮ u Čačku u nedelju, 10. avgusta održano je drugo veče u okviru ovogodišnjih. 9. Letnjih duhovnih večeri u Čačku, u organizaciji Dveri i izdavačke kuće „Catena mundiˮ.

Tema je bila: „Pravoslavlje i porodica – primeri iz Rusije i Srbijeˮ, a gost-predavač je bio Aleksej Komov, predstavnik Rusije u Svetskom kongresu porodica i glavni organizator Međunarodnog porodičnog foruma u septembru u Moskovskom Kremlju. Uvodnu reč dao je mr Vladimir Dimitrijević, pravoslavni publicista iz Čačka, koji je i prevodio predavanje Alekseja Komova.

 


U uvodnom delu svog predavanja Komov je dao kratku istoriju antiporodičnih politika u Rusiji, koje su svoj vrhunac doživele u Oktobarskoj revuliciji 1917. Od tada je krenulo propagiranje abortusa, slobodne ljubavi, komunističko vaspitanje omladine i rušenje tradicionalnih porodičnih vrednosti. Danas je taj talas antiporodičnih i antihrišćanskih vrednosti prisutan na celom Zapadu, gde se pokušava legalizovati prostitucija, narkotici, istopolni brakovi, čak i pedofilija, dok se hrišćanske i porodične vrednosti sve više proganjaju, pa čak i zabranjuju. Zajednička crta svih devijacija koje su na zapadu prisutne poslednjih decenija, a sada se pojavljuju i u slovenskim narodima, jeste antihrišćanstvo, borba protiv pravoslavlja. 


Tek sa velikim političkim promenama u Rusiji u poslednjih 15 godina, Rusija se vraća tradicinalnom sistemu vrednosti i porodičnoj politici. U Rusiji je danas zabranjeno reklamirati abortus i propagirati homoseksualizam maloletnicima, za svako drugorođeno dete država daje oko 10.000 dolara, a za svako treće dete sleduje dobijanje zemljišta za građanje kuće ili povoljni krediti za obezbeđivanje stambenog prostora.

 


I širom zapadnog sveta danas ima mnogo organizacija i pojedinaca koji se bore za porodične vrednosti. Na kraju svog obraćanja Komov je predstavio planove za održavanje velikog međunarodnog foruma na kome će uzeti učešća više desetina organizacija koje se bave zaštitom porodičnih vrednosti iz celog sveta, a koji će u organizaciji Svetskog kongresa porodica biti upriličen od 10-12. septembra u Rusiji.

Tema Foruma je Višedetna porodica i budućnost čovečanstva. Programi će biti održavani u najvećim konferencijskim salama Moskovskog Kremlja, najvećeg ruskog hrama Hrista Spasitelja i Ruske Dume, gde će na temu porodičnih vrednosti raspravljati skupštinske delegacije, predstavnici porodičnih NVO i porodični lideri iz više desetina država sveta. Program će biti završen spektakularnim koncertom u Kremlju, a Dveri će predstavljati osmočlana delegacija na čelu sa Srđanom Nogom, članom Starešinstva Dveri i predstavnikom Srbije u Svetskom kongresu porodica.

 


Odgovarajući na pitanja o ukrajinskoj krizi Komov je ukazao na istorijat odvajanja ove ruske vekovne zemlje od Rusije. Iako većina tamošnjeg stanovništa govori ruski i istorijski pripada Rusiji, pod uticajem Zapada u Ukrajini se razvila ogromna rusofobija koja je dovela do državnog udara inspirisanog sa Zapada i vojne hunte koja danas bombarduje sopstveno stanovništvo. Kada je Srbija legitimno reagovala protiv šiptarskog terorizma na Kosovu i Metohiji, NATO je intervenisao, dok danas čitav zapadni svet ćuti dok ukrajinski nacistički režim ubija sopstvene građane.

 


Zahvaljujući se Pokretu Dveri na pozivu, gostoprimstvu i saradnji, Komov je istakao da je Srbija - Mala Rusija, a Rusija – Velika Srbija, da nas čeka još puno zajedničkih borbi za porodične i hrišćanske vrednosti, i da ćemo u saradnji sa svim članicama Svetskog kongresa porodica iz celog sveta u toj borbi sigurno pobediti. 

Nema komentara.

Ostavi komentar