Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

16. 10. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Upis na master akademske studije na FTN

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku za upis na master akademske studije ove godine ima mesta za ukupno 160 studenata, od toga 50 mesta je za studije iz budžeta i 110 za samofinansirajuće studente, koji će plaćati godišnju školarinu u iznosu od 68 hiljada dinara.

Svaki od sedam akreditovanih master studijskih programa traje jednu školsku godinu u obimu od 60 ESPB. Za master studije na FTN mogu da konkurišu kandidati koji su završili osnovne akademske studije u ovoj ustanovi ili na srodnim fakultetima. 

Prema rečima prodekana za nastavu dr Milana Plazinića pored studijskog programa Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo za koji postoje doktorske studije na FTN, za kandidate je, zbog sve veće potrebe privrede, veoma interesantan master program: Informacione tehnologije. Kao i prethodnih godina, kandidati se mogu opredeliti za master studije Mehatronike, Inženjerskog menadžmenta i za online studije Tehnike i informatike (master za elektronsko učenje).

Govoreći o predmetnoj nastavi Elektrotehničkog i računarskog inženjerstva i Mašinskog inženjerstva, dr Plazinić kaže da su ova dva programa master akademskih studija namenjena obrazovanju master profesora kompetentnih za rad u nastavi u srednjim stručnim školama prema novim standardima nastavničke profesije, što podrazumeva sticanje kompetencija iz pedagoško-psihološko–metodičkih predmeta. Prijavljivanje kandidata trajaće do 25. oktobra, a lista primljenih kandidata biće objavljena 30. oktobra.

Nema komentara.

Ostavi komentar