Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 10. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

DSS Čačak:"Ovo nisu mere štednje, ovo je klasična beda!"

Mere Vlade Srbije nisu mere štednje, već udar na osiromašene građane, istaknuto je osim ostalog na konferenciji za novinare u Gradskom odboru DSS u Čačku.

Kako je rečeno, nakon usvojenog rebalansa Republičkog budžeta, ne vidi se gde je nestala razlika od 80 milijardi dinara, što govori da su podaci lažirani. Rešenje je podsticanje privrednog rasta, kako bi zemlja mogla da stane na zdrave noge, tvrde u DSS.

Republičkim budžetom prvobitno je bio planiran deficit u iznosu od 183 milijarde dinara, a nakon rebalansa deficit iznosi 225 milijardi što je posledica loše projektovanih prihoda I većih rashoda nego što se očekivalo, tvrdi Miroslav Petković, potpredsednik DSS. Fiskalni savet procenjuje da će deficit iznositi 8,5 odsto bruto domaćeg proizvoda(BDP). Na osnovu ovih prvih pokazatelji na početku rebalansa, postavlja se pitanje gde je razlika od oko 80 milijardi dinara, što otvara pitanje ušteda od 700 miliona evra koja je najavljena za narednu godinu, kaže Petković i dodaje da ministar Vujović za razliku od Krstića lažira podatke.

 

Petković je govoreći o uštedi koja se dobija umanjenjem plata I penzija, istakao da mnogi direktori javnih preduzeća I institucija, kao I poslanici primaju enormno visoke zarade, dodajući I naknade za učešća u upravnim odborima Ili po drugim osnovama. On je rekao da je u naplati PDV zabeležen pad u iznosu od 270 miliona evra što govori o realnom padu standarda građana. Ovo nisu mere štednje, ovo je klasična beda, kaže Petković.

Iako je od 1.januara na snazi odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje broj zaposlenih je povećan I sada iznosi oko 2400, kaže Petković.

Najavljene mere o smanjenju plata I penizija trebalo je da važe do 2017.godine, ali je ukinuto oročavanje ovih mera, kaže Petković. Tada će pred izbore biti doneta odluke da se zarade I plate vrate na pređašnji nivo, ali nije isključeno da već naredne godine ponovo budemo imali vanredne izbore, zaključio je Petković.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza