Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

04. 11. 2014. Čačak: Cela porodica osuđena za zelenašenje

Izvor: Agencije

Čačak: Cela porodica osuđena za zelenašenje

Viši sud u Čačku osudio je danas automehaničara i vlasnika firme "Rio maks" iz tog grada Marija Simovića (34) na četiri godine i sedam meseci zatvora zbog više iznuda, zelenašenja, nedozovljene trgovine i pranja novca.

Simovićeva majka Svetlana osuđena je na 10 meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor, a otac Ilija na osam meseci, oboje zbog pranja novca.
U toku je poseban sudski postupak koji je pokrenuo Viši sud za oduzimanje imovine Simovićima koja je stečena nedozovljenom trgovinom i pranjem novca.
Postupak se vodi za tri kuće, tri stana u centru Čačka, dva lokala, 59 ari zemlje u okolini grada, pet putničkih automobila i firme. Sud je utvrdio da je Mario Simović bez ovlašćenja kupovao vozila i 10 automobila registrovao na ime svoje majke i poznanike, pozajmljivao veće svote deviza uz mesečnu kamatu od 10 odsto, a kada dužnici nisu mogli da isplate kamatu i vrate novac on im je oduzimao imovinu.
On je osuđen zbog pranja novca pribavljenog nedozvoljenom tgovinom i zelenašenjem, pošto je obavio konverziju imovine kroz vozila, stanove i zemljišta u ukupnoj vrednosti od 35,5 miliona dinara. Njegova majka Svetla osuđena je zbog konverzije imovine vredne 6,6 miliona dinara, jer je kupila na svoje ime kuću i lokal iako je znala da imovina potiče od krivičnih dela njenog sina.
Ilija Simović osuđen je jer je na nagovor sina zaključio interni ugovor sa jednim poljoprivrednim proizvođačem o kupovini njegovih šest parcela ukupne površine 59 ari, po ceni od 250.000 evra.

Nema komentara.

Ostavi komentar