Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

18. 12. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Svečana sednica Skupštine grada Čačka

Povodom obeležavanja 18.decembra Dana grada Čačka, danas je velikoj Sali Doma kulture održana svečana sednica Skupštine grada. Predstavnici lokalne vlasti ocenili su da su opravdali poverenje koje su im ukazali građani Čačka, iako su se suočili sa brojnim problemima, pre svega sa velikim poplavama.

Tokom proteklih godinu dana održano je 13 sednica Skupštine grada, obezbeđen je kontinuitet u radu, a istim tempom, razvoj lokalne samouprave biće nastavljen i u narednoj godini, zaključili su čelnici grada Čačka.

 

Svečana sednica Skupštine grada Čačka, povodom obeležavanja Dana grada počela je uz himnu Bože pravde u izvođenju Anđele Todorović, učenice Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“. Veljko Negovanović, predsednik Skupštine grada je podsetio da je u prethodnih godinu dana održano 13 sednica na kojima su donete brojne odluke o značaja za funkcionisanje lokalne samouprave. Smatram da nismo izneverili poverenje građana, rekao je Negovanović.

 

Ove godine u Čačku je obeleženo 100 godina od Prvog svetskog rata, 80 godina od podizanja jedinstvenog spomenika „Četiri vere“, 70 godina od konačnog oslobođenja grada od fašizma. Naredne godine biće obeleženo 200 godina od Boja na Ljubiću, dodao je Negovanović.

 

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić podsetio je investicije koje su realizovane kao što je izgradnja vodovodne mreže na seoskom području, magistralnog toplovoda, završetak Muzičke škole, izgradnja škole u Mrčajevcima, Studentskog doma, stadiona i brojne druge investicije. Ilić je dodao da je bilo teško sve realizovati, zbog ekonomske situacije, ali i zbog poplava koje su zadesile Srbiju i u više navrata Čačak. Štete su velike i pomogli smo koliko smo mogli, kazao je Ilić i dodao da će nastaviti i u narednom periodu da pomažu.

Današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Čačka prisustvovali predstavnici SPC, Vlade Republike Srbije, Vojske Srbije, iz bratskog grada iz Češke, javnih preduzeća, privrednici i drugi brojni gosti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza