Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

05. 02. 2015. Čačak

Izvor: Kurir

Čačak: Počela naplata parkinga SMS porukama

U Čačku je počela naplata parkinga putem SMS. Ukucava se broj 932 i broj zone u kojoj se korisnik parkira, a cene su ostale nepromenjene.

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" uvelo je u Čačku naplatu usluge parkiranja putem SMS poruka i funkcioniše kod sva tri mobilna operatera Telekoma, Telenora i Vipa, potvrdio je danas direktor ovog preduzeća, Zoran Blagojević.

Prema njegovim rečima, cene parkinga ostale su nepromenjene u svim zonama."Cena naše usluge ostala je nepromenjena, a sama poruka iznosi onoliko koliko koštaju i sve druge poruke", kaže on, i dodaje da sat vremena koji za parkiranje u drugoj i trećoj zoni podrazumeva da korisnik u tom vremenskom periodu može da menja lokaciju u okviru ovih zona.

Način slanja SMS-a je vrlo jednostavan, tvrdi Blagojević. "Ukucava se broj 932 i broj zone u kojoj se korisnik parkira".Ekstra zona je označena brojem "0", a ostale tri brojevima od 1, 2 i 3. Za parkiranje u drugoj zoni poruka bi izgledala ovako : 9322, za ekstra zonu 9320", objašnjava direktor.Blagojević podseća da su postavljeni saobraćajni znaci i da svi sugrađani mogu na njima da vide radno vreme i cenu.

"Uključili smo i opciju koju mogu da koriste Čačani, a naročito je zanimljiva onima koji dolaze sa strane, to je dnevna karta koja košta 158 dinara za ceo dan za 2. i 3. zonu", navodi direktor.Tokom meseca februara na naplati ove komunalne usluge i dalje će raditi svi inkasanti, jer se ovaj mesec smatra prelaznim, a već od 1. marta kompletno naplaćivanje vršiće se isključivo putem SMS poruka.

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

15.02.

2015.

CVETA OBRADOVIC DAMLJANOVIC [neregistrovani] u 10:53

FB KOM

pa da sad ce ih na biro.. jer jbg nece imati radno mesto za njih...

Odgovori
ned

15.02.

2015.

JELENA MONDARFINI [neregistrovani] u 10:52

FB KOM

Sad ne moraju radnici servisa da se muce na ulici po zimi i vrućini i naplaćuju parking..

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza