Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

19. 02. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Raspisan konkurs za dodelu sredstava medijima

Na 115.sednici Gradskog veća u Čačku, doneta je odluka o raspisivanju konkursa za dodelu sredstava medijima za sufinansiranje projekata od javnog interesa. Raspisan je i javni poziv za učešće u radu komisija za dodelu sredstava medijima.

Ove godine za projekte, medijima je ove godine opredeljeno 4,8 miliona dinara, a za realizaciju stručnih radionica, po prvi put, 200 hiljada dinara, istakao je Aleksandar Dačić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti.

Bratislav Jugović, član veće je zahtevao da uslov za dodelu sredstava bude da glasilo nije u blokadi i da je izmirilo sve obaveze prema državi. Jugović smatra da sredstva ne bi trebalo da dobiju svi portali osim Glasa Zapadne Srbije i Ozonpressa, jer oni imaju mnogo veću posećenost od ostalih. Nemanja Trnavac, član veća je dodao da bi trebalo gledati kvalitet projekata koje mediji podnose.

Komisija će imati tri člana umesto pet i većinu će čiti stručni predstavnici medija iz drugih gradova Srbije. U sutrašnjem izdanju Čačanskog glsa biće objavljen javni poziv i za učešće u radu Komisije za dodelu sredstava medijima.

 

Konkurs će trajati 21 dan, umesto dosadašnjih 15, jer je neophodno prikupiti brojna dokumeta.

Ukupno ove godine za medije je u budžetu grada Čačka planirano 16 miliona dinara – pet miliona za televizijski prenos sednica Skupštine grada, pet miliona za projekte i šest miliona za realizaciju projekata u oblasti saobraćaja. Konkurs za dodelu sredstva za saobraćaj biće raspisannaredne nedelje, najavio je Dačić.

Na današnjoj sednici je usvojen izveštaj o dodeli sredstava udruženjima u 2014.godini. Sredstva je dobilo 51 udruženje, dok je 48 udruženja iskoristilo sredstva. Od tog broja 46 je dostavilo izveštaje, a dva još uvek nisu. Predloženo je da se protiv Udruženja potomaka ratnika Srbije preduzmu odgovarajuće zakonske mere zbog toga što nisu podneli izveštaj.

Nema komentara.

Ostavi komentar