Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

20. 02. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Poljoprivrednici traže pomoć lokalne samouprave

Poljoprivrednici iz Konjevića, Preljine, Mojsinja, koji su poplavljeni u maju prošle godine zatražili su danas pomoć lokalne samouprave, kako bi mogli da obave prolećnu setvu.

Oko 20 proizvođača krompira, uglavnom iz ova tri sela, zatražili su još jutros da prisustvuju sednici Skupštine grada kako bi izneli svoje problem. Međutim, prisustvo na sednici im nije dozvoljeno, jer je trebalo 48 sati pre zasedanja da podnesu zahtev da prisustvuju sednici.

Oni zahtevaju pomoć u repromaterijalu, seme i đubrivo, dizel gorivu i da se obrate odbornicima lokalnog parlamenta. Poljoprivrednici ovu pomoć na odloženo plaćanje do kraja ove godine traže kako bi na proleće zasejali ratarske i povrtarske kulture, jer u protivnom neće moći da zaseju kulture, a samim tim ni da obezbede prihode.

 

Čelnici lokalne samouprave zakazali su poljoprivrednicima sastanak za ponedeljak, 23.februara u 9 časova, kako bi precizirali na koji način da se pomogne proizvođačima.

Kako je istaknuto, poljoprivrednici trpe posledice poplava, ali problem je otežan plasman robe na rusko tržište, kao i veliki uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU.

Nema komentara.

Ostavi komentar