Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

23. 02. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Uskoro nova politička organizacija: Srpski pokret Dveri

U prostorijama Povereništva Pokreta Dveri u Čačku, još sutra se prikupljaju potpisi za registrovanje političke organizacije Srpski pokret Dveri.

Boško Obradović, član starešinstva, očekuje da će do polovine marta Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu dostaviti sva neophodna dokumenta, a zvaničnu registraciju narednih meseci.

Prikupljanje 10 hiljada potpisa za registraciju političke organizacije Srpski Pokret Dveri počelo je polovinom februara. U Čačku je do sada Pokretu Dveri podršku dalo 700 građana, a oni koji još uvek nisu potpisali, to mogu da urade još sutra od 12 do 20 časova u prostorijama Povereništva u Čačku. Boško Obradović, član starešinstva koji je danas potpisao zahtev za osnivanje organizacije, je rekao da Dveri postoje već 16 godina i da je vreme za novu fazu u razvoju ovog pokreta.

Prema rečima Obradovića, Pokret Dveri je veliki uspeh postigao na prethodnim izborima, ali kao grupa građana nisu mogli da ostvare puna prava poput ostalih stranaka. Obradović je istakao da su Dveri jedna od pet najjačih političkih organizacija i da će u dobroj meri uticati na politička zbivanja, naročito u Čačku.

Prethodni izbori na lokalnom nivou su pokazali da građani imaju poverenja i da su im neophodna nov alica na političkoj sceni. Čačanima je dosta iste vlasti i istih ljudi i vreme je za smenu nakon 20 godina, kazao je Obradović. On je dodao da su Dveri spremne za izbore kad god da se raspišu u narednih godinu dana na lokalnom nivou.

Kako je rekao Obradović do polovine marta resornom ministartvu će podneti svu neophodnu dokumentaciju, a potom čekaju zvaničnu registraciju političke organizacije. Na pitanje novinara da li očekuje da će biti predsednik, Obradović je odgovorio da će o tome biti odlučivano na osnivačkoj Skupštini  organizacije.

Nema komentara.

Ostavi komentar