Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

02. 03. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

SNS Čačak: Počinju pripreme za izbore

Srpska napredna stranka od 15.marta počinje sa pripremama za unutarstranačke izbore, a konačan datum održavanja izbora još uvek nije poznat.

U Povereništvu SNS u Čačku, na današnjoj konferenciji za novinare su saopštili da su spremni za izbore i očekuju da budu jedinstveni po pitanju svih odluka. Kako je najavio, Aleksandar Radojević, ponovo će se kandidovati za poverenika stranke u Čačku.

Na današnjoj konferenciji za novinare u SNS, istaknut je problem u zdravstvenim ustanovama u Čačku, a to su sve češći napadi na osoblje zbog nezadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga. Radojević je naglasio da je zdravstveni sistem urušen, a da odgovornost snosi rukovodilac ustanove.

 

Povereništvo SNS u Čačku sprema se za unutarstranačke izbore. Aleksandar Radojević, poverenik SNS je kazao da najavljenih kadrovskih promena nema, iako se spekulisalo u javnosti da će biti smenjen. On smatra da za tim nema potrebe, jer su izbori blizu, ali je naglasio da postoji inicijativa za promenu poverenika. Radojević će se ponovo kandidovati za poverenika, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare.

- Postoji inicijativa za promenu poverenika što je uobičajena demokarstka inicijativa od koje niko ne beži. Kako god, stranački izbori će otpočeti uskoro, i sve izborne procedure će biti ispoštovane i biće demokratske. Sprema sam da prihvatim sve moguće opcije. Kandidovaću se za predsednika Gradskog odbora, bilo kao sa mesta poverenika ili ne, rekao je Radojević koji je izrazio nadu da će izbori proteći u demokratskoj atmosferi.

Na pitanje o frakcijama unutar stranke, Radojević je odgovorio da postoje kao i u svakoj drugoj stranci, ali da se ne plaši izbora, jer svako ima pravo da se kandiduje. Mirjana Đoković, član Povereništrva SNS u Čačku je istakla da unutarstranačko neslaganje neće uticati na rad stranke i da će oni spremno i jedinstveno izaći na naredne lokalne izbore.

- Povereništvo SNS-a nema razloga za brigu. Ova partija je za proteklih šest i po godina pokazala da je odgovorna partija, okušali smo se na brojnim izborima, pokazali smo se da smo partija koja ima snagu, koja je izuzetno organizovana, naši aktivisti su pokazali da odlično znaju svoj posao. Ko će organizovati izbore nije od značaja. Ko bude dobio najveći broj glasova treba i da vodi ovu partiju. Ono što bude predložio Izvršni odbor, a predsednik stranke potpisao, mi ćemo sve ispoštovati. Nadam se da ćemo jedinstveno nastupiti na narednim izborima, i da ćemo pokazati da smo najjača stranka, rekla je Mirjana Đoković.

 

Na današnjoj konferenciji za novinare, Radojević je govorio o sve češćim napadima na zdravstvene radnike u Bolnici, kao i ne zadovoljstvu zaposlenih u ZZJZ i Domu zdravlje. Govoreći o napadima u Bolnici, Radojević je kazao da se građani sve češće žale na rad zdravstvenih radnika, da su nezadovoljni njihovim uslugama i loše stanju u zdravstvu. On je kazao da se vodi sitraga o napadima, ali smatra da odgovornost za mnoge loše stvari snosi onaj ko rukovodi sistemom.

- Građani su u velikom procentu nezadovoljni zdravstvenim sistemom. Svakim danom imam pritužbe od korisnika usluga, počev od bolnice, preko Zavoda za javno zdravlje do Doma zdravlja. Sve je više nezadovoljnih ljudi sa onim što se dešava na nekim odeljenjima i službama. Konkursi u Domu zdravlja raspisuju se na kratko vreme, tempiraju se za vreme praznika, a specijalizacije se raspisuju na brzaka. Svi kažu da su dostupne informacije preko sajtova, ali veliki broj kolega je prezaposlen i ne stignu da se informišu. U Zavodu za javno zdravlje nedavno je izvršena smena člana Upravnog odbora iz redova zaposlenih. Ta smena je izvršena nakon jednog verbalnog duela v.d. direktorke i člana UO. To je izazvalo gnev zaposlenih i sindikata u tom kolektivu. Da li će biti zatražena njihova smena odlučiće povereništvo U bolnici je bilo fizičkih napada na ljude koji su zaposleni u bolničkim odeljenjima. To se desilo u 3-4 navrata. Napadnuto je osoblje ili je došlo do oštećenja automobila koji su parkirani ispred bolnice, rekao je Radojević, koji je ponovio u više navrata da je zdravstveni sistem u potpunosti urušen.

Radojević je istakao da su nadležni je u čačanskom Domu zdravlja objavljivali konkurse za radna mesta tokom praznika i u kratkom roku, tako da mnogi nisu znali za njih. Na pitanje novinara o početku izgradnje porodilišta sredstvima Fondacije „Dragica Nikolić“, Radojević je kazao da je taj projekat na čekanju, jer su finansijska sredstva preusmerena na pomoć poplavljenima, ali da očekuje da će projekat ponovo biti pokrenut polovinom godine.

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovao je veliki broj članova SNS u Čačku.

Nema komentara.

Ostavi komentar