Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

14. 03. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Nova Srbija odgovara Pokretu Dveri

Povodom najnovijih komentara Pokreta Dveri na račun Nove Srbije i rukovodstva stranke, Gradski odbor Nove Srbije u Čačku reagovao je saopštenjem za javnost, koje prenosimo u celini.

Pokret Dveri, na čelu sa Boškom Obradovićem, se već duži niz vremena u našem gradu, gotovo svakodnevno, obrušava takoreći isključivo na Novu Srbiju, što je najbolji dokaz u prilog snage naše stranke, ali istovremeno i ogromnog straha i frustracije Dverjana. U najnovijem saopštenju za javnost, Dveri se, između ostalog, ponovo bave i unutrašnjim pitanjima drugih političkih stranaka u gradu, pre svega Nove Srbije. Dveri su, inače, na prethodnim lokalnim izborima, kao jasno pozicioniranog kandidata za gradonačelnika Čačka, istakli ''velikog političara'' Boška Obradovića, koji je, međutim, tada doživeo poraz. Podsetićemo građane, na nedavnim lokalnim izborima u Lučanima, Obradović je takođe pretrpeo poraz, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, a Nova Srbija je tom prilikom nastupila samostalno i osvojila izvanredno drugo mesto. Dverima je, i to moramo ponovo da naglasimo, karakteristično da se bave pitanjima drugih političkih stranaka, a pri tome namerno zaboravljaju da građanima prezentuju svoj program, kao i stranačke organe, izabrane, makar bi to tako trebalo da bude, u jednom demokratskom procesu. Sa druge strane, Nova Srbija je sa svojim vernim koalicionim partnerom – DSS-om, od 1996.godine do danas, uvek u Čačku imala odličan rezultat i ostvarivala izbornu pobedu, a to mnogo govori o odnosu građana prema našoj stranci.


Umesto da Boško Obradović objasni zbog čega stalno gubi izbore, uprkos ogromnog novca koji mu stoji na raspolaganju, njegova večita tema i opsesija se zove Nova Srbija. Ilustracije radi, glavne srpske saobraćajnice su godinama prepune Obradovićevih bilborda, čiji mesečni zakup košta oko 500 eura. Nije nikakva tajna da građani Čačka, kao i ostali žitelji naše zemlje, svakodnevno osećaju posledice duboke ekonomske krize i nezaposlenosti. Nije, međutim, tačno to što Dveri iz političkih razloga tvrde, da je Čačak mrtav grad i da se u njemu ništa ne gradi. Dokaz da nije tako su mnogobrojni infrastrukturni projekti, koji su u bliskoj prošlosti realizovani u našem gradu ili čija je, pak, realizacija u toku (veći broj objekata Predškolske ustanove, izgradnja nekoliko osnovnih i srednjih škola, Muzičke škole, fiskulturne sale, stanovi za socijalno stanovanje, nisko naponska mreža, vodosistem Rzav ...). Uostalom, uzalud je dokazivati i argumentovati Bošku Obradoviću pravo stanje stvari u našem gradu, obzirom da je njegov jedini cilj, kome se predaje do krajnjih granica fanatizma, da po svaku cenu dođe na vlast, a stičemo utisak da mu u ostvarenju takvih zamisli ne bi bili strani ni skupovi kalibra onih na trgu Majdan u Kijevu. Doduše, tako nešto i priliči Obradovićima, i nikoga ne treba da iznenađuje, kada se u obzir uzme njihova komunistička prošlost, sadašnjost, a sva je prilika i budućnost.

 

 

Nova Srbija će uvek poštovati izbornu volju građana, uz zahvalnost Čačanima za svaki glas dobijen na izborima, a bićemo uvek spremni da stisnemo ruku i čestitamo na eventualnoj izbornoj pobedi nekoj drugoj političkoj stranci. Fascinacija i frustracija Obradovića Novom Srbijom i Ilićima, verovatno je posledica dešavanja iz ranijih vremena, kada su se Obradovići redom zapošljavali u javnom sektoru, a o načinu na koji Dveri tobože uvažavaju svoje koalicione partnere, najbolje svedoči stvaranje tzv. patriotskog bloka, čije se funkcionisanje dovodi u pitanje već na samom startu, jer Obradović na proteste protiv vlasti u Beogradu nije pozvao svoje partnere iz DSS-a, niti će se oni tamo pojaviti. Prema tome, najbolje bi bilo da Dveri konačno, osim gole borbe za fotelje, izađu pred građane sa konkretnim programom i idejama, koje bi pomogle da u Čačku ljudi žive bolje. No, za sada umesto toga imamo isključivo saopštenja i saopštenja, na koja građani, koje je teško prevariti, odgovaraju kao u Lučanima. Dveri su mnogo obećavale, uz ulaganje velikih para u predizbornu kampanju, ali građani taj ''program'' očigledno nisu prihvatili. 


Svi Čačani treba da znaju da ne bi bilo ni jednog napada na Novu Srbiju i braću Ilić, od strane Dveri, da je naša stranka pristala da drug Boško Obradović bude gradonačelnik, iako mu građani na izborima nisu ukazali poverenje za obavljanje te funkcije. Za sam kraj, postavljamo jedno lično pitanje za porodicu Obradović: Da li ste spremni da u ime hrišćanstva, koje toliko zloupotrebljavate, ustupite makar jedno radno mesto u javnom sektoru nekoj porodici u kojoj ima veći broj nezaposlenih lica, i tako na svom ličnom primeru dokažete da se zaista borite za one vrednosti koje propagirate ? Jer, uzgred budi rečeno, nije lepo da sin Obradović u kontinuitetu optužuje Veljka Negovanovića, inače dugogodišnjeg partijskog druga svoga oca. A, Nova Srbija i dalje, shodno hrišćanskim i ljudskim principima, hoće da veruje da će se Boško Obradović i Pokret Dveri u narednom periodu zaista i ponašati u duhu hrišćanskih načela.

Informativna služba Gradskog odbora Nove Srbije Čačak

Nema komentara.

Ostavi komentar