Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

18. 03. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Poplavljeni poljoprivrednici najavljuju štrajk glađu

Predstavnik poplavljenih poljoprivrednika čačanskog kraja, Milisav Marjanović iz Preljine, saopštio je danas da nisu zadovoljni odgovorom lokalne samouprave i ministarstva poljoprivrede i najavljuju štrajk glađu ispred zgrade uprave u Čačku. Marjanović je naglasio da traže pomoć u novcu ili repromaterijalu za prolećnu setvu, a sredstva bi vratili do kraja godine, po završetku sezone.

 

Iako se očekivalio da će danas ispred zgrade Uprave grada Čačka biti više nezadovoljnih poljoprivrednika, pojavio se samo Milisav Marjanović iz Preljine. Na pitanje zašto je samo on došao, rekao je da seljaci plaše i da je on predstavnik oko 200 poljoprivrednih domaćinstava iz Preljine, Baluge, Zablaća. Marjanović je istakao da nisu zadovoljni odgovorom lokalne samouprave i ministarstva poljoprivrede, na njihove zahteve koji su predočili gradonačelniku na sastanku pre više od 10 dana.

- Ako ne mogu da pronađu rešenje i način da pomognu 200 porodica, koje nisu u mogućnosti da pokrenu proizvodnju, radikalizovaćemo protest. To znači da ćemo štrajkovati glađu ispred Uprave grada Čačka. Pozivano sve nezadovoljne poljoprivrednika, koji nisu dobili nikakvu pomoć da nam se priključe. Nadležen u lokalnoj samoupravi ne interesuje šta se događa sa našom decom, jer oni žive u blagosatnju, a mi ne možemo da preživimo. Moj sin je jedva otišao u školu, jer smo skupljali novac da bismo mu kupili mesečnu kartu, rekao je Milisav Marjanović.

 

U FAO programu nisu predviđena sredstva za povrtarske kulture, kojima se mi bavimo, već samo za žitarice. Mi ne tražimo ništa da nam se da džabe, već bi mi taj kredit odnosno pomoć vratili po završetku sezone. Nama je neophodno po 200 hiljada dinara da završimo setvu, dodao je MArjanović.

Od načelnika Gradske uprave za lokalno ekonomski razvoj, Vladimira Grujovića smo pokušali da saznamo da li će grad Čačak pomoći poplavljenim poljoprivrednicima, ali je Grujović grubo odgovorio da je saopštenje tim povodom već poslato i dostavljeno medijima i poljoprivrednicima.

Grujović je dodao da Skupštinska odluka o dodeli subvencije ne može da bude izmenjena u odluku o dodeli pomoći, o čemu je razgovarano na sastanku poljoprivrednika i gradonačelnika Vojislava Ilića.

 

I NAČELNIK GU ZA LER HOĆE DA ŠTRAJKUJE GLAĐU

Grujović je inače komantarišući najavljeni štrajk glađu poljoprivrednika rekao da u Srbiji ima oko 10 miliona stanovnika i da se NN broj lica svaki dan na nešto žali.

- I ja se žalim i hoću da štrajkujem glađu, dodao je načelnik Grujović.

Nema komentara.

Ostavi komentar