Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

03. 04. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Održan 3. Sajam virtuelnih preduzeća

Čačanska Ekonomska škola u četvrtak, 02.aprila je u Domu kulture organizovala 3.Sajam učeničkih virtuelnih preduzeća.

Istovremeno  promovisani su i obrazovni profile ove škole. Na  manifestaciji je nastupilo  devet virtuelnih preduzeća iz škole  domaćina i po jedno preduzeće iz  Gornjeg Milanovca, Užica, Požege i Kraljeva. Prema rečima direktora Ekonomske škole  Vladana Nicovića  cilj sajamskog dana je  da se prikaže šta je to  što nude  novi obrazovni profili.

Na sajmu su  promovisana  trgovinska  preduzeća, osiguravajuća društva i jedna  banka. Učenici su se  trudili da na  najbolji  način predstave svoja  virtuelna preduzeća.

 

Sajam je imao takmičarski  karakter. Virtuelna preduzeća su se takmičila u pet kategorija: najbolji štand,  najbolja  dokumentacija, reklamni materijal,  najbolji prodavac i najbolja  prezentacija. Preduzeća posluju kao  i u praksi, dakle ista je procedura poslovanja kao  kod pravih preduzeća, kaže  Dragana Jakovljević, koordinator  centralne virtuelne banke.

Ekonomska  škola  ostvaruje značajnu saradnju  sa svim privrednicima  iz Čačka obavljajući praksu u njima. Vladan Čvrkić iz Foruma privrednika Čačka kaže da je ovaj Sajam veoma koristan  i ističe  dugogodišnju saradnju privrednika i Ekonomske škole.

 

Organizaciju Sajma  visoko je ocenila i  Gorana Tanasković direktor  RPKK OJ U Čačku. Sajam je otvorila  Sladjana Mijatović, odgovorno lice  ŠU MO u ime Ministarstva prosvete koje je pokrovitelj manifestacije.

Ekonomska škola  je predstavila i obrazovne profile  za narednu školsku godinu.  Osim 4 nova, ekonomskog tehničara,  finansijskog administratora, bankarskog službenika i službenika osiguranja, koji su  već duže vreme popularni među svršenim osnovcima, u  ovoj školi školuju se i komercijalisti i trgovci.

 

 


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza