Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

16. 04. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Pokret Dveri predstavio predizborni program

U Kancelariji Povereništva Pokreta Dveri u Čačku, predstavljena je radna verzija predizbornog programa Dveri za nastupajuće lokalne izbore pod nazivom ČAČAK 2016-2020.

Konferenciji su prisustvovali autori programa iz redova dosadašnjih predstavnika Dveri u Skupštini grada Čačka i koordinatora stručnih saveta pri Povereništvu Dveri u Čačku: dr Milan Roganović, mr Vladimir Dimitrijević, Biljana Rubaković, Aleksandar Tanasković, Ljiljana Ranković, Radisav Racković, Đorđe Šipetić, Danica Racić i Boško Obradović.

 

Naš grad propada pod lokalnom vlašću koja nije menjana već 20 godina i to propadanje mora biti zaustavljeno na sledećim izborima. Ušli smo u izbornu godinu. U narednih godinu dana gradski izbori u Čačku moraju biti održani, a sve je više glasova da ćemo ih imati već do kraja ove godine. To je biti ili ne biti za naš grad. Mi u Pokretu Dveri smo svesni da veliki deo naših sugrađana u nama vidi jedinu šansu da se promeni ova pogubna vlast i na čelo grada dođu novi ljudi posle 20 godina. Spremni smo da preuzmemo tu odgovornost da budemo sledeća vlast u gradu i zato pred Vas i sve Čačane izlazimo sa veoma konkretnim i realnim programom u 20 tačaka, pod nazivom „2020ˮ, aludirajući na sledeću vlast u našem gradu od 2016-2020. godine.  

 


Naša želja je da predizborni program napišemo zajedno sa građanima i da njegova definitivna verzija nastane u razgovoru i dogovoru sa strukom i narodom. Zato smo formirali sedam stručnih saveta pri Povereništvu Pokreta Dveri u Čačku: 1) za urbanizam, komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, 2) za ekonomiju, finansije i privredu, 3) za poljoprivredu i selo, 4) za zdravstvo, 5) za porodicu, socijalnu zaštitu i bezbednost, 6) za društvene delatnosti (obrazovanje, kulturu, turizam i sport) i 7) za mlade. Plan je da svih sedam stručnih saveta daju svoj komentar na predloženi program i izrade detaljnije programske akte u svojim stručnim oblastima, koji će potom takođe biti predstavljeni Vama i javnosti. Ovaj program ćemo takođe promovisati po seoskim i gradskim mesnim zajednicama da čujemo šta narod kaže - tako će to postati svenarodni program za sledeće gradske izbore. Naš je cilj da se za sledeće lokalne izbore napravi jedna snažna i široka nadstranačka opoziciona izborna lista – jedno veliko okupljanje za spas Čačka!

Predizborni program Poketa Dveri možete pogledati ovde.

Nema komentara.

Ostavi komentar