Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 04. 2015. Čačak

Autor: V.Nikitović Izvor: Blic

Čačak: Vaspitačica seksualno zlostavljala dete?

Vaspitačica starosti između 40 i 50 godina iz Čačka sumnjiči se da je seksualno zlostavljala četvorogodišnjeg dečaka iz grupe u vrtiću za koju je nadležna. Roditelji su je prijavili upravi Predškolske ustanove “Radost”, nakon čega je vaspitačica suspendovana, a ceo slučaj preuzeli su policija i tužilaštvo.

Kako prenosi list Blic, navodni pedofilski napad dogodio se tokom rekreativne nastave na Zlatiboru, pre nešto više od mesec dana.

Nekoliko dana posle povratka s planine, dečak je svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Kada mu je odgovorila, dečak je rekao da i njegova vaspitačica ima isti i da je “sve video i probao i da je mnogo ružno”. Isto to je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji prijavili sve direktoru i psiholozima vrtića.

– Dok su druga deca spavala tokom dnevnog odmora, vaspitačica ga je odvela u kupatilo, skinula se i privukla dečakovu glavu ka svom međunožju i terala ga da je oralno zadovoljava. Dečak je sve to podrobno objasnio, rekavši da više nikada ne želi to da radi – preneo je jedan izvor koji je uključen u ceo slučaj.

Dečak je svoje nemilo iskustvo ponovio pred  četiri stručna lica i psiholozima, a čak je i nacrtao ono što je video nakon čega je direktorka PU “Radost”, Vera Jovanović, odlučila da o svemu obavesti policiju.

– Slučaj smo prijavili policiji, a vaspitačica V. Š. suspendovana je do okončanja postupka. Osim toga protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu želeli da terete vaspitačicu, već su samo tražili premeštaj deteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar veoma delikatna i ozbiljna i obavestila sam nadležne organe, jer želimo da se sazna kompletna istina – kaže Vera Jovanović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza