Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

11. 06. 2015. Mrčajevci

Izvor: Politika, Ekapija

"Terra produkts 61" kupila farmu u Mrčajevcima za 28 miliona dinara

Najveća farma Šumadije prodata je 9. juna preduzeću "Terra produkts 61" za 28 miliona dinara, ali biće potrebno još neko vreme da bi tovilište u Mrčajevcima stalo na noge, jer je zaključano od 2010. godine.

Naš osnovni plan je da ne izneverimo očekivanja, s obzirom na tradiciju farme i posle svega što se sa njom dogodilo. Stoka je odavde nekad izvožena do Ujedinjenih Arapskih Emirata, Italije i Libije, a sada je tovilište, drugi put, potpuno uništeno, odneti su i prozori sa štala. Biće nam potrebno šest ili sedam meseci da oporavimo farmu i uselimo tovljenike, uz ulaganje novih 28 miliona ili više od toga - rekao je za "Politiku" Radiša Jevtović, direktor "Terre".

 

 

 

 

Dodaje da će farma biti isključivo govedarska i da ima kapacitet od 2.600 grla.

- Tovićemo goveda do 560 kilograma i sve meso, prerađeno u klanicama ćemo plasirati u Italiju - kaže Jevtović, napominjući da je dolina Zapadne Morave, dakle i mrčajevski kraj, naše najznačajnije područje po uzgoju teladi.

Vrednost farme procenjena je na 135 miliona dinara, ali uspela je tek peta prodaja kad su obaveznu kauciju od 27 miliona dinara, osim "Terre", položili i iz preduzeća "Kotlenik promet" iz Lađevaca.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza