Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

01. 07. 2015. Čačak

Izvor: Alo

Čačak: Miševi i bube sa pacijentima!

Horor je jedina reč koja opisuje uslove za lečenje najtežih pacijenata Internog odeljenja Zdravstvenog centra „Čačak“! A tamo lekarsku pomoć dobijaju oboleli od najozbiljnijih kardiovaskularnih bolesti, oni koji su preživeli infarkte i druga životno ugrožavajuća stanja!

Našoj redakciji obratila se rođaka pacijentkinje koja je trenutno smeštena u ovoj bolnici, šokirana prizorima koji su je zatekli i čije nam je slike kao dokaz prosledila. Kako opisuje, na odeljenju su miševi za koje je postavljen lepak, mrtve bube po ćoškovima...

 

Fotografije pokazuju da bolesnički krevet izgleda kao da je tamo ostavljen i zaboravljen pre pola veka. Na njemu prebačena posteljina, ispod crveni lavor. Najgore u svemu je što je zid koji bi trebalo da bude iznad glave obolelog ili ispod njegovih nogu bukvalno crn.

 

Kao što se može videti na fotografijama, uslovi u kupatilima ne ispunjavaju osnovne higijenske standarde. O struji da ne pričamo. Donji deo bojlera, koji stoji iznad tuš-kade, otvoren je i crn. Iz njega vire staklena vuna, žice i ko zna šta još. Emajl kade je obijen, rđav i prljav. Na jednom zidu stoji obična sijalica povezana na žice izvučene iz zida!

Gornji deo kazančeta za vodu skinut je, a njegova površina dobila je neku žućkastu boju. Ukoliko je u beogradskom Urgentnom centru infekcija uspela da ubije čak dva pacijenta, koji, u odnosu na ovaj ima savršene uslove, šta se tek krije u čačanskoj bolnici?!

 

Po odeljenju trče miševi. Ne smem da pomislim koje zaraze mogu da prenesu! Mrtve bube su po ćoškovima! Vrata od kupatila su toliko prljava, propala da se na njima i boja oljuštila. Sve je prljavo. Zidovi, kupatilo... Plašim se da moja rođaka ne navuče neku gadnu zarazu. Sa druge strane, lekari i ostalo osoblje su ljubazni. Rade i pomažu. Nisu oni krivi što su primorani da leče na ovakvom mestu - priča za “Alo!” ova žena i dodaje da se hitno mora poslati inspekcija.

 

Direktor: Zlonamerna podmetanja


U nameri da proveri informacije do kojih smo došli, “Alo!” je pozvao direktora ZC “Čačak” koji je negirao da su uslovi na Internom odeljenju katastrofalni, ali je potvrdio da postoje lepkovi za miševe. On je odbio naš predlog da mu odmah imejlom uputimo fotografije do kojih smo došli kako bi ih prokomentarisao.
- Dođite, pa ćemo se lično uveriti da li je tačno to što gledate na fotografijama. Naravno da uslovi nisu idealni, ali u kojoj zdravstvenoj ustanovi jesu? Mogu da kažem da su zadovoljavajući. Postoji lepak za miševe, baš kao i u svim zdravstvenim ustanovama. To su preventivne mere da ih ne bi bilo u bolnici. Sporadično su se pojavljivali, ali u kojoj kući ih nema? Ovo nije prvi put da neko zlonamerno šalje fotografije medijima. Zašto se pacijenti meni ne obrate - pitao je dr Radoslav Milošević.

 

Ministarstvo zdravlja: Higijena mora da bude na najvišem nivou!


- Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar inistira na održavanju higijene na viskom novou u svim zdravstvenim ustanovama. Na to su direktori svih zdravstvenih ustanova u Srbiji još jednom upozoreni dopisom od 22. juna. U njemu se, između ostalog, kaže da se ispoštuju i na najviši nivo podignu sve higijensko-epidemiološko preventivne mere. Ukoliko fotografije pokazuju stvarno stanje, momentalno ćemo poslati inspekciju da utvrdi o čemu se radi - kažu za “Alo!” u Ministarstvu zdravlja.

Nema komentara.

Ostavi komentar