Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

03. 07. 2015. Čačak

Izvor: Beta, ObjektivNo1.

Ljajić: Za letovanje sa vaučerima prijavljena 243 objekta (VIDEO)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas u Čačku da je danas završeno prijavljivanje ugostiteljskih objekata koji su zainteresovani za primanje vaučera Vlade Srbije za letovanje i konačan broj je 243 ugostiteljska objekta


Ljajić je, prilikom otvaranja turističke manifestacije "Moja Srbija" u Čačku, rekao da je Vlada Srbije izdvojila pet miliona evra za subvencionisanje građana koji odluče da letuju u nekoj od domaćih turističkih destinacija.

 


Prijavljivanje građana traje deset dana, a vaučere za letovanje mogu koristiti do 15. novembra.

"Svaki deo zemlje je pokriven, svako ko ima šta da ponudi u oblasti turizma se prijavio i ovaj broj prijava je iznad svih naših očekivanja. Verujem da ćemo imati isto tako veliko interesovanje građana potencijalnih korisnika vaučera", rekao je Ljajić novinarima nakon otvaranja manifestacije.

Ljajić je rekao da su određene kategorije koje mogu koristiti vaučere.

 

 

 

Ministar je dodao da su građani prošle godine potrošili ukupno 879 miliona evra za letovanje u inostranstvu, a u zemlji oko 315 miliona evra.

"Građani tri puta više troše u inostranstvu nego u zemlji. Ova kampanja nema nameru da odvraća ljude od mora, ona je krajnje realistična, želimo da pomognemo ljudima koji nemaju mogučnosti da letuju u inostranstvu i sa druge strane želimo da promovišemo turističke potencijale koje ova zemlja ima", rekao je Ljajić.

On je dodao da je za prvih pet meseci ove godine porastao broj turista u Srbiji za 15 odsto.

Nema komentara.

Ostavi komentar