Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

29. 07. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Gradonačelnik Čačka ponovo tužio predsednika Dveri

Iako mu je nedavno odbijena kao neosnovana tužba protiv Boška Obradovića, gradonačelnik Čačka mr Vojislav Ilić, rođeni brat ministra Velimira Ilića, iznova je tužio predsednika Srpskog pokreta Dveri zbog uvrede dostojanstva, časti i ugleda, kao i nanesenih „duševnih patnji i bolovaˮ, saopšteno je iz Pokreta Dveri u Čačku.

U tužbi se navodi da je Vojislav Ilić „uzoran građanin, dugogodišnji funkcioner u gradu Čačku, ranije direktor Osnovne škole, pa predsednik skupštine grada, zatim direktor JP Gradac, a trenutno već tri godine ugledni gradonačelnik Čačka, porodičan čovek, dobar i primeran otac i voljeni deda, kao i uzoran suprugˮ.


Za svedoke u ovom novom procesu Vojislav Ilić je predloži stranačke kolege iz Nove Srbije Milana Draškića i Vladicu Gavrilovića, kao i „veštačenje od strane veštaka medicinske struke, specijaliste neuropsihijatra a na okolnosti dužine trajanja  intenziteta pretrpljenih duševnih bolova i patnji zbog povređene časti, ugleda i dostojanstva ličnostiˮ.


Na ime svega toga Vojislav Ilić traži odštetu od „850.000 dinara sa zateznom zakonskom kamatom od dana presuđenja pa do konačne isplate, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude, kao i da tuženi u istom roku naknadi sve troškove postupka koliko isti budu izneli, a  sve pod pretnjom prnudnog izvršenjaˮ.

 

 

    Ovim povodom predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je izjavio da je ovo klasična vrsta političkog pritiska na Sud od strane moćnika sa vlasti kako bi došlo do promene prvobitne presude. Ali, to je istovremeno pravo mesto i način da Vojislav Ilić konačno građanima Čačka javno pokaže svoju magistarsku diplomu i magistarski rad, kao i da pojasni kako je došao do tri stana u strogom centru grada i kako je otišao u invalidsku penziju i iz nje se vratio na najviše funkcije u gradskoj vlasti. Kad on to sve javno pokaže u dokaže niko više neće potezati to pitanje. 

Međutim, Vojislav Ilić sigurno nije ugledan gradonačelnik Čačka i postaje sve svesniji činjence da to više nikada neće biti, pa se pred skorašnje lokalne izbore u vladajućoj garnituri u Čačku oseća sve veći strah od Dveri kao najjače opozicione snage i buduće vlasti u našem gradu.

Informativna služba Povereništva Srpskog pokreta Dveri u Čačku

Nema komentara.

Ostavi komentar