Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 08. 2015. Čačak

Autor: V.Nikitović Izvor: Blic

Čačak: Odbornik pola prosečne plate zaradi za tri dana

Iz budžeta na sednice čačanskog parlamenta godišnje odlazi više od 230.000 evra! Svaki od odbornika za tri dana u skupštinskim klupama praktično zaradi pola prosečne plate u Čačku.

Zbog preobimnosti dnevnog reda, gotovo svako skupštinsko zasedanje traje tri dana. Ukupno 75 odbornika za svaki dan dobija dnevnicu od 4.200 dinara, a isti iznos sleduje im i za pripremnu sednicu. Za jedno zasedanje tako inkasiraju po 16.800 dinara. Osim toga, dve čačanske televizije koje prenose sednice za dan snimanja dobijaju po 180.000 dinara. Kada se sve preračuna, samo jedno zasedanje građane Čačka košta oko 2,5 miliona, a ako ih ima 12 u godini, što je prosek, iznos se penje na paprenih 28 miliona dinara!


Predsednik čačanskog parlamenta Veljko Negovanović (SPS) naglašava da Čačak ima najveći broj skupštinskih zasedanja u Srbiji. Navodi da su obimni dnevni redovi obaveza, pošto se usvajaju „mnoge odluke koje su bitne za funkcionisanje grada“.


- Sigurno da postoje i pokušaji opstrukcije rada Skupštine jer pojedinci očito žele da zasedanje što duže traje. Ne razumem potrebu da se odbornik javlja za diskusiju po svakoj tački dnevnog reda, ali izgleda da u klupama imamo stručnjake opšte prakse - ističe Negovanović.

 

Vladica Gavrilović iz Nove Srbije sa skupštinske govornice prozvao je odborničku grupu Dveri da svesno vrši odugovlačenje skupštinskog rada.
- Sa govornice se priča van tačaka dnevnog reda, zarad lične i stranačke promocije. Svako ko je politički obrazovan shvatiće o čemu se ovde radi - naglašava Gavrilović.


Lider Dveri Boško Obradović kaže da se nije prepoznao u prozivkama predstavnika vlasti, naglašavajući da je potpuno normalno da se opozicioni odbornici javljaju za svaku tačku dnevnog reda.


- Pokušaj da se razotkrivanje afera aktuelne vlasti tokom skupštinskih debata prebaci na priču o odugovlačenju i uzimanju dnevnica očajnički je pokušaj vlastodržaca koji nemaju odgovor ni na jedno pitanje kada ih kritikujemo - kaže Obradović. 

 

Ni reč ne prozbore
U čačanskoj opoziciji ističu da pojedini odbornici vladajuće koalicije predstavljaju klasičnu „glasačku mašinu“, da nikada ni reč nisu prozborili tokom skupštinskih zasedanja, te da zbog toga ne zaslužuju da dobiju dnevnice.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza