Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 08. 2015. Čačak, Sokolići

Izvor: Ozonpress

Čačak: Počela dogradnja sportskog terena u Sokolićima

Danas je u Sokolićima počela dogradnja sportskog terena koji se finasira sredstvima Naftne industrije Srbije u okviru projekta Zajednici zajedno.

Vrednost radova je 388.000 dinara, a projektom je predviđeno da se teren ogradi mrežom i da se izgrade tribine sa stolicama.

Projekat su zajendičkim snagama napisali Klub mladih privrednika i Alternativa za Čačak. Koordinator projekta Nedeljko Radulović, kaže da je osnovni cilj stvaranje uslova da mladi opstanu i ostanu na selu.

- Na prvom mestu bih se zahvalio saradnicima iz Kluba mladih privrednika Ivani Terzić i Milici Lazović. Nas troje smo uz podršku Anđelke Matijević i Alternative za Čačak napisali projekat. Realizacijom projekta završićemo sportski centar u Sokolićima. Zamišljeno je da se sa odobrenim sredstvima pokrije deo terena koji nema mrežu i da se urade tribine za gledaoce, kaže Radulović.

Predsednik Mesne zajednice Sokolići Radivoje Domanović, kaže da je izgradnja rekreativnih sadržaja preduslov da mladi ostanu na selu, podsećajući da je ova mesna zajednica jedna od retkih u kojoj se povećava broj stanovnika. Prema njegovim rečima, prolaskom autoputa, ovoj mesnoj zajednici se otvaraju nove šanse za razvoj.

- Ovo je samo početak naše saradnje. Ovom investicijom zaokružićemo priču izgradnje sportskog terena u Sokolićima koji je izgrađen pre tri godine. Za sedam radnih dana preduzeće Tatović će završiti radove, a prvu publiku sportski teren će primiti na Seoskoj olimpijadu početkom septembra. Sokolići imaju priraštaj stanovništva, i trenutno imamo 205 stanovnika. Očekujem da uspešno završimo projekat vodosnabdevanja. Imali smo sreću da petljana Koridoru 11 prolazi kroz Sokoliće, što će biti naša velika šansa za dalji razvoj, rekao je Domanović.

 

Prema rečima Domanovića, NIS će na loakciji buduće petlje verovatno izgraditi svoje nove objekte, a I tom cilju proteklih dana su obilazili ovo područje kako bi odabrali lokacije.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić se zahvalio kompaniji NIS koja već nekoliko dana izdvaja novac za Čačak u okviru projekta Zajednici zajedno.

- Sve lokalne samouprave koje su uključene u projekat Zajednici zajedno su mahom iz Vojvodine, a Čačak i Niš su jedini gradovi ispod Save i Dunava koji su dobili sredstva. Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine dobili osam miliona dinara, što je potvrda do smo do sada sredstva namenski iskoristili. Nadam se da će se ta saradnja nastaviti i u budućem periodu, rekao je Ilić.

Ove godine u okviru projekta Zajednici zajedno u Čačku se finansira  ukupno devet projekata.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza