Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

26. 08. 2015. Čačak

Izvor: Ozonpress

Vladika Justin posetio Čačak

Čačak je danas posetio Njegovo preosveštenstvo Gospodin Justin Episkop žički. Tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem i njegovim saradnicima. Glavna tema razgovara jeste dosadašnja saradnja opštine i crkvene zajednice i kako tu saradnju unaprediti.

Episkop Justin zamolilo je lokalno rukovodstvo da zajedničkom saradnjom urede prilaze manastirima u Ovčarko-kablarskoj klisuri.

- Danas na nekoliko dana pred veliki praznik Uspenije Presvete Bogorodice došao sam u kanonsku radnu posetu Čačku da obiđem radove u hramu Uspenija Presvete Bogorodice u Košutnjaku, i da iskoristim priliku da sa gradonačenikom Čačka porazgovaram o našoj duhovnoj zaostavštini, manastirima u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Obišao sam sve manastire u proteklom periodu. Ima negde gde bi trebalo da popravimo infrastrukturu i voleo bih da zajednički radimo u tom pravcu. Dobio sam uverevanja od gradonačelnika da ćemo, kao i do sada, raditi na dobrobit svih građana grada Čačka i svih ljudi dobre volje koji su voljni da i iz inostranstva dođu da posete i vide ono što naš grad ima, rekao je episkom Justin.

 

 

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić obećao je pomoć grada u sređivanju prilaza manastirima u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, ali i maksimalnu saradnju prilikom realizacije investicija u Ovčar Banji.

- Razgovarali smo o saradnji sa SPC i izgradnji verskih objekata. Konstatovali smo da grad Čačak prednjači što se tiče ulaganja u verske objekte i to ćemo nastaviti i ubuduće. Dogovorili smo se oko nekih infrastrukturnih radova koje treba da izvedemo da bi gosti koji dolaze mogli da priđu objektima. Razgovarali smo i oko izgradnje u Ovčar Banji i očekujem da i u tom pogledu imamo razumevanje, kaže Ilić.

Pred predstojeći praznik episkom Žički uputio je poruku vernicima.

- Nije naša vera samo tradicionalna, okoštala ljuštura našega naroda, nego od naše vere naš narod evo već hiljadama godina opstaje na vetrometini, u ovom svetu kakav je – dosta težak. Kao što kaže Njegoš, u ovom svetu niko sit i niko dovoljan, niko miran i niko spokojan. Jedini mir i jedino blagostanje jeste kada zajedno sa Gospodom sabiramo, jer Gospod kaže: Ko sa mnom ne sabira, taj rasipa, poručio je episkop Justin.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza