Naslovna  |  Region  |  Čačak  |  Čačak: „Kaluđerice“ dobijaju sportsko-rekreativni park na otvorenom!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

14. 09. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: „Kaluđerice“ dobijaju sportsko-rekreativni park na otvorenom!

U okviru projekta "Mladi su zakon" u čačanskom naselju "Kaluđerice" biće izgrađen sportsko - rekreativni park, saopšteno je iz Kancelarije za mlade.

Ministarstvo omladine i sporta i ove godine raspisalo je konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih pod nazivom „ Mladi su zakon.“

Zahvaljujući Forumu civilne akcije Forca, koja je bila resurs centar za Moravički, Mačvanski i Kolubarski okrug,  i Kancelarije za mlade Čačak koji su promovisali i koordinirali aktivnostima vezanim za konkurs, ove godine je konkurisalo čak  šest grupa mladih sa teritorije Čačka.

 

AKTIVISTI KZM 032, Mladi za Čačak i Klisura u srcu su neformalne grupe mladih iz Čačka koji su prošli prvi krug konkursa i boravili tri dana u Požegi gde su sa drugarima iz Moravičkog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga prošli obuku za pisanje projekata. Nakon toga 11. septembra su usledili razultati prema kojima su svim trima grupama Čačana odobrena sredstva za sprovođenje svojih aktivnosti.

Najbolji, po broju bodova za sva tri okruga, su bili AKTIVISTI KZM 032 sa svojim projektom „Zajedno za naš park (sportsko-rekreativni park)“.  Vrednost projekta iznosi 95 000,00 i dinara i biće  utošeni za nabavku materijala za izgradnju sprava za vežbanje i rekreaciju na otvorenom a celu priču su podržali i JP „Gradac“, JKP "Gradsko zelenilo",  fabrika čipsa „Čipsi vej“, TV Galaksija 032, MZ Park i Kancelarija za mlade Čačak. U okviru ovog projekta biće saniran i košarkaški teren na čuvenom „sprajtovom“.

Rezultate konkursa možete pogledati na sledećem linku:

http://forca.rs/sadrzaj/msz2015/mladi%20su%20zakon%202015%20-%20objava%20rezultata.pdf

Nema komentara.

Ostavi komentar