Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

22. 10. 2015. Čačak

Izvor: Ozonpress

Čačak: Deo odbornika SNS-a otišao u opoziciju

Sedam od 14 odbornika SNS-a od danas je i zvanično u opoziciji. To kaže Bojan Drašković, koji je pozvao i ostale odbornike SNS-a da im se pridruže i odu u opoziciju. To praktično znači da je vladajuća koalicija izgubila većinu, jer od 43 odbornika zvanično ima podršku 36 odbornika.

Na prethodnoj sednici, samim načinom sedenja, mi smo pokazali da ne želimo više da dajemo legitimitet vlasti koja se očigledno više bavi kadrovima SNS-a nego svojim kadrovima. Pozivamo i naše poverenike da i oni donesu takvu odluku uz saglasnost Izvršnog odbora i da se odbornici, koji trenutno daju podršku vladajućoj većini, priključe nama. To zavisi od poverenika i Izvršnog odbora. Trenutno je sa nama sedam odbornika. Pet odbornikaje glasalo za smenu Nebojše Jovanovića, jedan nije bio prisutan, a za smenu je glasao i jedan odbornik Pokreta socijalista.  Koalicija je pokazala da ima dobar potencijal među opozicionim odbornicima koji su na prošloj sednici dali kvorum, tako da neće biti problema da naprave novu skupštinsku većinu, kaže Bojan Drašković.

Drašković je rekao da nema nikakav problem da bude iksljučen iz SNS-a, ističući da sve radi u inetersu SNS-a.  

Aleksandar Radojević je podržao poziv Bojana Draškovića ostalim odbornicima SNS-a da napusti koaliciju i da se priključi svom matičnom jatu, odnosno “izvornom delu SNS-a”.

 

 

 

 

U vladajućoj koaliciji nisu mogli da nam kažu koliko imaju odbornika koji ih podržavaju. Kako kažu, za današnje zasedanje im nije potrebna apsolutna većina od 38 odbornika već prosta. Kažu da je ponašanje odbornika oko Radojevića licemerno i neiskreno, jer nisu zagovarali izlazak iz vlasti dok je on bio poverenik SNS-a. 

- Ovo je pokušaj Radojevića da se nametne kao lider, ali mu ide teško jer je to gubitnička politika koja građanima Čačka nije donela ništa dobro. Ako je rešio da napusti vlast zašto je toliko branio direktora JP Gradac? Zašto ne pozove sve ostale svoje kadrove koje je postavio da podnesu ostavke? Što se tiče većine, znaćemo narednih dana da li vlast funkcioniše ili ne, i imamo li većinu. Sa ovih sedam odbornika koji su nas napustili, problem su i odbornici koalicije SPS-PUPS koji nemaju tri odbornika. Jedan ne dolazi uopšte dok su dva odbornika PUPS-a bolesna. To znači da nas ima 33, priča jedan od odbornika vladajuće koalicije.

Kako se moglo čuti u skupštinskom holu, SNS-u i SPS-u odgovara i uvođenje privremen uprave jer bi u privremenom organu imali zastupljene svoje kadrove.  Da bi se uvela privremena uprava, moralo bi da prođe tri meseca od poslednjeg skupštinskog zasedanja, ili da se ne usvoji budžet do kraja godine.

Vlast bi mogla da bude smenjena i ako jedna trećina odbornika zatraži vanrednu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o smeni. Predsednik Skupštine grada je dužan da sednicu zakaže u roku od sedam do 15 dana od dana podnošenja zahteva.

Nema komentara.

Ostavi komentar