Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

26. 10. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Dveri Čačak: Gradonačelnik da podnese ostavku! DSS da napusti vlast!

Dveri pozivaju Vojislava Ilića da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Čačka jer vladajuća koalicija na čijem se čelu nalazi više nema potrebnu većinu. Pozivamo i lokalni DSS da napusti vlast, navodi se u saopštenju Dveri, koje prenosimo u celini.


    Vojislav Ilić je postao gradonačelnik Čačka na prevaru. Na izborima o Đurđevdanu 2012. godine Vojislav Ilić nije bio kandidat Nove Srbije za gradonačelnika. To je postao samo zato što je rođeni brat Velimira Ilića i što su mu to tada omogućili Veljko Negovanović, SPS i SNS.

 


Iako je Dverima tada ponuđeno učešće u vlasti mi smo to odbili, jer u politici moraju da postoje neki principi. Ako smo pre izbora rekli da Nova Srbija mora da ode sa vlasti i da gradonačelnik posle četiri mandata više ne sme biti iz Nove Srbije – onda tako moramo i da se ponašamo posle izbora, računajući da će birači znati da cene našu političku principijalnost i moralnost.
Sada su Vojislava Ilića prestali da podržavaju najmanje sedam odbornika SNS i najmanje jedan gradski većnik. Pozivamo i lokalni DSS da napusti vlast. Ilićev gradonačelnički mandat je gotov, samo on to još uvek nije shvatio. Umesto da po svaku cenu brani još koji mesec svoje vlasti, predlažemo g. Iliću da podnese ostavku i omogući formiranje prelazne vlasti u Čačku koja bi omogućila poštene i fer lokalne izbore na kojima bi građani Čačka odlučili ko treba da vodi grad u naredne četiri godine.


    To je jedini častan izlaz iz ove teške situacije koja je zablokirala dalje funkcionisanje našeg grada i preti da se u Čačku ne donese budžet za 2016. godinu.

Informativna služba Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku

Nema komentara.

Ostavi komentar