Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

04. 11. 2015. Čačak

Izvor: Ozonpress

Čačak: Dveri su projekat Nove Srbije

Izbor direktora JP Gradac urađena je u skladu sa zakonom, Statutom grada i Poslovnikom o radu Skupštine grada, rekao je na današnjoj konferenciji za štampu predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović.

On je rekao da je predsedništvo Skupštine pregledalo snimak zasedanja i da su ustanovili da niko od predstavnika odborničkih grupa nije pre glasanja zatražio da se utvrdi kvorum.

Ne verujem da Boško Obradović ne poznaje dovoljno dobro Poslovnik o radu Skupštine grada. Obradović je za vreme diskusije tražio da se utvrdi kvorum, ali ne i pre glasanja. Nakon toga su svi izašli, iako je pravilo da onaj ko je tražio proveru kvoruma ostane u sali da kontroliše brojanje – objašnjava Negovanović.

Negovanović je rekao da se do sada nisu oglašavali povodom brojnih dezinformacija koje su plasirali pojedinci, ali da su sada prinuđeni da to urade, jer su iznete optužbe da Skupština grada radi na kriminalan način.

- Podsetiću da je održano 47 sednica, što je najviše od svih lokalnih samouprava. Svi odbornici putem medija mogu da iznesu mišljenja o svim tačkama dnevnog reda. Očigledno je da zbog predizborne atmosfere pojedini odbornici preteruju, pre svega mislim na Dveri. Zaista nema smisla da neko nazove skupštinski rad kriminalnim. Kako i oni učestvuju u radu Skupštine grada da li su i oni učesnici tog kriminala? Priča Boška Obradovića i Dveri da ja imam neki lični interes, jer SPS drugi mandat učestvuje u lokalnoj vlasti, ne bih  komentarisao. Svako u ovoj čaršiji ima svoje mesto, ljudi znaju ko smo. Samo bih podsetio na onu staru srpsku izreku: Kad čovek priča o nekom drugom, najviše govori o samom sebi.  Jedini i isključiv interes koji  SPS zastupa je interes građana i Grada Čačka, a nakon toga dolazi partijski interes - kaže Veljko Negovanović, koji  je zatim optužio Dveri da ih je stvorila Nova Srbija koja im je pružala finansijsku i svaku drugu podršku.

 

 

Od 2008. do 2012. godine niko nije uložio toliko u Dveri kao Nova Srbija, u finansijskom i medijskom planu. Čak znam čoveka koji je ispred Nove Srbije bio zadužen da vodi taj projekat Dveri. Nije slučajno da je odmah nakon lokalnih izbora 2012. godine, Nova Srbija prve razgovore za formiranje vlasti imala upravo sa Dverima. Kada su u pitanju SPS i PUPS,  Nova Srbija je razgovarala sa svima, a tek na kraju sa SPS-om - podsetio je Negovanović.

Negovanović je rekao da i dalje postoji skupštinska većina, jer da nije tako opozicija bi se organizovala i preuzela vlast.

- Ne postoji mogućnost da neko na silu održava vlast. Ako neko smatra da ne postoji skupštinska većina zašto se opozicija ne organizuje i preuzme vlast u Čačku. U ovom trenutku Čačak ima skupštinsku većinu. Zbog toga me ne čudi ponašanje pojedinih odbornika Dveri, pre svih Tanaskovića i Rackovića. Oni su želeli da fizički prekinu zasedanje kada su videli da imamo većinu – ocenio je Negovanović.

Prvi čovek čačanske skupštine rekao je da za sada neće zakazivati novu sednicu Skupštine grada, dok se ne razjasni situacija u odborničkoj grupi SNS-a. On je izrazio očekivanje da će oni ubuduće nastupati jedinstveno, jer je tačka neslaganja oko smene direktora JP Gradac završena.

- Nećemo zakazati narednu sednicu dok ne sednu koalicioni partneri i ponovo se dogovorimo oko daljih poteza, i da li ćemo novu sednicu zakazati sa minimalnom skupštinskom većinom ili ćemo uraditi nešto drugo. Pre svega insistiram da se nastave razgovori unutar SNS-a, jer mislim da je do raskola došlo samo zbog smene direktora JP Gradac. Razumem zašto neki nisu hteli da glasaju za smenu, i ne vidim razlog zašto ne bi nastavili da rade kao zajednička odbornička grupa - stav je Negovanovića.

 

Prema njegovim rečima, za sada nije bilo pregovora sa drugim političkim strankama oko eventualne podrške vladajućoj koaliciji, ali nije iksljučio ni tu mogućnost, ako se ne postigne dogovor unutar SNS-a.

Predsednik Skupštine grada je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da u ovom trenutku ni jedna grupacija SNS-a nema šefa odborničke grupe i zamenika, jer po Poslovniku odbornici svojim potpisima biraju predsednika i zamenika. Po definiciji oni nisu odbornička grupa, rekao je Negovanović.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza