Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

13. 11. 2015. Čačak

Izvor: Beta

Čačak: Sudija sakrila predmete?!

Zaposleni u Prekršajnom sudu u Čačku podneli su Vrhovnom savetu sudstva (VSS) disciplinsku prijavu protiv predsednice tog suda Danke Đorđević Grujičić

Prijava je podneta zbog toga što je nestalo 10 izvršnih predmeta iz suda, potvrđeno je danas agenciji Beta u tom sudu. U prijavi se navodi da je predsednica Prekršajnog suda u Čačku "pokušala da zataška nestanak deset izvršnih predmeta".

Zaposleni, koji nisu želeli da budu imenovani, navode da je prošle godine otkriveno da nedostaje deset izvršnih predmeta za koje je bio zadužen jedan sudija, a u pitanju su predmeti iz 2012. i 2013. godine koji se odnose na saobraćajne i privredne prekršaje.

 

 

Zbog sumnje da je sudija namerno sklonio te predmete kako bi zastareli, nekoliko sudija Prekršajnog suda tražilo je od predsednice da kazni tog sudiju, ali ona to nije učinila, zbog čega su oni podneli prijavu protiv nje.

U Prekršajnom sudu ističu da je Vrhovni savet sudstva pokrenuo disciplinski postupak protiv sudije koji je bio zadužen za nestale predmete, a da je predsednici Prekršajnog suda dat rok od osam dana da se izjasni o navodima iz prijave, nakon čega će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut disciplinski postupak.

Nema komentara.

Ostavi komentar