Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

22. 11. 2015. Čačak

Izvor: Agencije

Osuđen bivši pomoćnik ministra pravde zbog pretnji

Viši sud u Čačku osudio je bivšeg pomoćnika ministra pravde Milisava Čogurića na zatvorsku kaznu od šest meseci, uslovno na godinu dana.

On je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je pretio sudijama, prenose lokalni mediji.

Kako se navodi u presudi, Čogurić je pretećim dopisima tražio od predsednika suda da preinači već donetu pravosnažnu presudu. Čogurić je sa pozicije pomoćnika ministra pravde otvoreno stao na stranu ugostitelja iz Čačka Milete Petrovića u sporu sa čačanskim biznismenom Brankom Delićem sa kojim deli istu poslovnu zgradu.

Spor je nastao nakon što je Delić zazidao ventilaciju Petrovićevog restorana jer nije postavljena u skladu sa projektnom dokumentacijom.

 

Viši sud u Čačku doneo je pravosnažnu presudu u Delićevu korist, ocenjujući da se Petrović nije obazirao na niz inicijativa kojima je Delić nudio da o vlastitom trošku instalira ventilacioni sistem u skladu sa projektom.

Tu presudu je potvrdio i Ustavni sud, a Petrovićevu tužbu odbio je i Sud u Strazburu.

Čogurić je znao da je presuda doneta, da su iscrpljeni svi pravni lekovi, ali je ipak u decembru 2012. i januaru i aprilu 2013. godine poslao tri preteća dopisa predsedniku Višeg suda od koga je tražio da "reši slučaj Milete Petrovića", preneli su mediji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza