Naslovna  |  Region  |  Čačak  |  Čačak: Počela međunarodna konferencija vaspitača, nastavnika, direktora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 11. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Počela međunarodna konferencija vaspitača, nastavnika, direktora

U Čačku je danas počela 2.Međunarodna konferencija vaspitača, nastavnika, stručnih saradnika i direktora obrazovnovaspitnih ustanova „Predstavljanje dobrih primera iz obrazovnovaspitne prakse“.

Konferencija traje dva dana, 28. i 29.novembra, a biće održana u svečanoj sali Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković". Organizator je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Ciljevi konferencije je predstavljanje i prepoznavanje dobrih primera iz obrazovnovaspitne prakse, osnaživanje prosvetnih radnika za razvijanje profesionalnih kompetencija.

Učesnici će imati priliku da čuju predstavnika Vlade Republike Srbije, gospodina Ivana Sekulovića koji će govoriti o fondovima međunarodnih donatora, predstavnike Unicefa, goste iz Slovenije, Italije, Makedonije i dr. Takođe, predavači će predstaviti projekte koje rade sa kolegama iz Poljske, Slovačke, Rumunije, Velike Britanije i Turske, kao predstavnike Hrvatske, a i gospođu Adela Mezolu koja je kordinator na projektu "Podrška politici za mlade Regije Emilija" u Italiji.

 

 


Na konferenciji će govoriti i tim Centra za promociju nauke u Beogradu, na čelu sa direktorom Nemanjom Đorđevićem, a predstaviće se i naša Mašinsko saobraćajna škola sa svojim timom na čelu sa profesorom Dragišom Petkovićem.


Na konferenciji će učešće uzeti i direktori, vaspitači i nastavnici iz vrtića i škola Moravičkog okruga i predstaviće dobre primere vaspitnoobrazovne prakse, a vezano je za postignuća učenika, projektno planiranje u okviru nastavnog predmeta, nasravne teme ili škole u celini. Prvi dan konferencije je plenarni, dok je za drugi dan predviđen rad po grupama i to:


Prva grupa: "Kreativnost nastavnika - ključ za motivaciju učenika"
Druga grupa: "Projektno planiranje nastave i nastavnih sadržaja"
Treći grupa: "Finsniranje ustanova i škola - jedan od tadataka dobrog menadžment tima"
Četvrta grupa: "Predstavljanje primera dobre obrazovnovaspitne prakse umrežavanjem škola"
Peta grupa:"Moj vrtić otvorenog srca"

Nema komentara.

Ostavi komentar