Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čajetina

04. 04. 2016. Zlatibor

Izvor: Agencije -ObjektivNo1.

Na Zlatiboru planirana gradnja savremenog Omladinsko-kulturnog centra

Zlatibor će tokom naredne godine dobiti savremeni Omladinsko-kulturni centar. Odluku o tome usvojila je lokalna skupština, a ceo projekat koštaće više od 100 miliona dinara.

Ministarstvo turizma je obećalo podršku, lokalna samouprava će, zajedno sa Turističkom organizacijom Zlatibor, konkurisati za deo novca i kod stranih donatora, a u finansiranju će učestvovati i opština Čajetina.  U planu je da se objekat od 1.700 m2 gradi u neposrednoj blizini zgrade Turističke organizacije Zlatibor, na placu čiji je vlasnik čajetinska opština, a arhitektonskim rešenjem buduće zdanje trebalo bi da se uklopi u prirodni ambijent.

Prema prvom proračunu, u pitanju je investicija od 100 miliona dinara, bez PDV. Od ministra Rasima Ljajića, koji je pre nekoliko dana bio u poseti opštinskom rukovodstvu, dobili smo obećanje da će njegovo ministarstvo podržati taj projekat i obezbediti 20 miliona dinara, a sa istim projektom konkurisaćemo i za sredstva kod inostranih donatora i fondova. U zavisnosti od toga koliku sumu budemo prikupili na taj način, zavisiće učešće lokalne samouprave u projektu - rekao je Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina.

 

On je dodao da je ubeđen da će taj projekat podržati evropski fondovi, jer je čajetinska opština sa njima, tokom proteklih godina, uspostavila veoma uspešnu saradnju. Projekat je, kako navodi, završen i u narednih nekoliko dana biće dostavljen Ministarstvu trgovine i turizma, nakon čega sledi pribavljanje dozvola za gradnju.

- Radovi, koji su planirani da traju 18 meseci, trebalo bi da počnu najkasnije za dva meseca i da se završe u septembru 2017. godine - kazao je.

 

 

Objašnjavajući potrebu za takvim objektom, Rajović podseća na to da je Zlatibor turističko mesto prve kategorije, da mnogobrojnim gostima nudi različite kulturne i druge sadržaje, te da bi deo tih programa trebalo da se organizuje u takvom zdanju.

- Zlatibor nema takav objekat, iako postoji potreba da se ljudima ponude pozorišne predstave, projekcije filmova i drugi kulturni događaji - kazao je Rajović.

 

Višenamenski objekat

 

Tokom prezentacije novog zdanja odbornicima SO Čajetina, Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor, koja će sa tim projektom konkurisati za sredstva Ministarstva trgovine i turizma, istakao je da će budući objekat biti višenamenski i na dva nivoa.  Posedovaće, kako je rekao, bioskopsko-pozorišnu salu do 250 mesta, manju konferencijsku salu do 20 mesta, biblioteku, galerijski prostor i druge prostorije za dodatne sadržaje.

Nema komentara.

Ostavi komentar