Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čajetina

26. 03. 2013. Mokra Gora

Izvor: VN, ObjektivNo1.

“Ćira“ kreće 13. aprila

Muzejsko-turistički kompleks i starinska kompozicija ovogodišnju sezonu otvaraju 13. aprila. Najavljeni završetak luksuznih smeštajnih kapaciteta i povratak „Zlatibor ekspresa“

Generalni direktor „Železnica Srbije“, Dragoljub Simonović, okrećući novi list u preduzeću važnom za privredu i turizam, obećao je da nijedan evro od pozamašnih kredita za velike poslove neće biti uludo potrošen. Međutim, za podizanje Muzejsko-turističkog kompleksa „Šarganska osmica“ zaduživanje nije ni potrebno, jer će železničari sopstvenim snagama jednu od najlepših slika države učiniti još impresivnijom, a za početak će završiti atraktivne, još nedovršene smaštajne kapacitete duž ove jedinstvene trase...

Tri godine naši objekti u Mokroj Gori i Jatarama, ali i na Zlatiboru, u koje je pojedinčno uloženo od 30.000 do 300.000 evra, nisu završeni. To je sramota, jer je potreban simboličan iznos za okončanje radova, opremanje nameštajem i puštanje u rad. Zato verujem da to možemo uraditi do početka sezone, baš kao što će i muzejske kompozicije „Nostalgija“, „Romantika“ i „Plavi voz“ ubuduće biti pod istom „kapom“, kako bi gosti, na jednom mestu, mogli dobiti aranžman za sve usluge - najavljuje Simonović.

 


Tako će, od 13. aprila do 31. oktobra, popularna „Romantika“ svakodnevno imati po dva redovna i dva vanredna polaska na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi - Mokra Gora. Do Višegrada će „ćira“ voziti subotom, a u jeku sezone jednom dnevno. S obzirom na to da je za predstojeću sezonu pedesetak organizovanih grupa iz Francuske, Holandije, Slovenije, Poljske, Slovačke... već rezervisalo karte, očekuje se da će lanjski broj od 700 polazaka, 70.000 prevezenih turista i prihod od 71 milion dinara biti premašeni.

- U našem kompleksu u Mokroj Gori organizovaćemo „Biznis forum“, na kojem će učestvovati inostrani partneri „Železnica Srbije“. Uz kotizaciju koju će sami platiti, te nove smeštajne kapacitete, biće to značajan izvor prihoda za kompaniju - dodao je Simonović.

Inače, „Šarganska osmica“ - od Kremana do Višegrada - duga je oko 50 kilometara, a dugoročna je namera da se trasa produži do Zlatibora, najposećenije srpske planine. Do tada, putnici će od Beograda do planine moći da putuju „Zlatibor ekspresom“, voznom linijom koja će uskoro biti vraćena u red vožnje.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza